Tunai kewajipan..

6 September 2009

Hari ni dalam sejarah..ummi bayarkan zakat untuk my beloved hubby yang nun di tengah lautan..bukan sume wife bleh rase pengalaman camni kan..ni la salah satu kelebihan wife seaman..hiii..mujur la kt KMK ade bukak kaunter bayar zakat..kan senang..tahun 2006,1st time ummi bayar zakat untuk diri sendiri..maklumla,dah keje..sebelum tu abah la sponsor every year..tahun 2007,suami terchenta la yang bayarkan,pasal las year kami sambut raye as a complete famili..ayah+ummi+kakak..and tahun ni..ummi ambil alih bayarkan zakat wakil en zahir..kadar zakat negeri Kedah tahun ni RM7..so,total RM21 la...tahun depan bertambah lagi ngan adik kakak..n moga rezeki pon makin bertambah hendaknye..





Menu berbuka..

Cakap pasal menu berbuka plak..korang percaya tak semua lauk kat dalam gamba ni berharga RM2.50 je!!total tiga jenis RM2.50..huuu..mane nak cari lauk murah camtu..sotong..kerabu kerang ngan sup (tanpa ayam-menu untuk kakak). Dah siap bungkus bg kat adik cashier..then ummi dengar cam die cakap RM3.50..tu pon umi dah rase murah dah..bajet paling2 kurang pon RM5. Hulur kat die rm 10..pastu die bg belen rm 7.50.."eh dik..RM3.50 kan?"ummi ngn muke kompius.."RM2.5o je kak"..ooo..umi sedekah senyum je la kat adik cashier tu..tak sangkenye..esok konfem sy p tempat yang same beli lauk!!hihihi



Yang ni plak adelah pencuci mulut feveret saye di bulan pose nih..cantek ek..colorful..boleh kate tiap hari makan ni..macam badak berendam la rase die..xceli memang badak berendam pon..tp ade kaler2 gitu..makcik yang jual tu pon dah cam dah muke ni..tau dah kalu dtg gerai die nak beli ape..nape tah suke gile makan ni..tak beli pon kuih lain..makan ni jek kenyang dah..

p/s: Sebelum update blog ni tadi bergayut ngan my hubby..macam biase melaporkan sume yg umi n kakak buat arini.n umi pon dengar la ape je yang huby buat arini..sian huby ek..keje teruk..bulan pose plak tu..tu laa..suh jd chegu tak mau..hahaha(jgn marah ek sayang).Luse umi pos kueh raye utk sayang!!!

4 tukang conteng sambilan:

ez@ said...

erm..dapnyer lauk2 tu..murah lak tu..kat tg malim nih makan punyer la mhl...nk p dok kdh la..he3

Umi said...

meh..meh..dok kedah murah..pehtu beli plak kat kafe..student price..mane tak murah..

lily lotus said...

murahnya! makin murah rezeki peniaga tu kan jual harga gini

ez@ said...

erm,k gak dok kdh...hrp2 dpt la posting area utara...x mau dok kat bandar kak syikin...rimas n serba serbi mahal...

JOM SHOPPING!!