Ceritera Raya..raya..raya..

Hmm..lambat betul mengupdate blog..sebab utamanya adalah MALAS..bukan malas pasai pe..mase beraye kat kampung aritu,tenet telah menyiputkan dirinye..maka,blog pon x diupdatela..aritu cam semangat je nak menconteng blog dengan macam2 cite..ni semangat pon cam dah down..so,mari menconteng blog sambil menengok gambar2 yang dilukis nih..hahah

BAB 1 : pra raya






Aktiviti mencuci 1 umah..saye bertindak sebagai pemantau saje ye..sebab tu tiada dlm gamba..hii


Sampul duit raye untuk bebudak bawah umur





Aktiviti mengisi duit raye..adlina suke sangat nak "tolong" cu die..



AJK masak ketupat..yang pakai baju hitam tu sebenarnye gamba hiasan semata-mata..bukan reti nganyam pon..


Tadaaaa..hasil kerja tangan my SIL..



BAB 2 : RAYA OH RAYA..


Seperti yang dah dimaklumkan sebelum ni..tahun ni beraye ngan adlina je ye..pasai ayah die dok beraye ngan Puteri Delima 1 nun..sadis..sadis..tapi umi telah dengan jayanya merayakan hari raya kali ni tanpa my beloved huby tanpa aktiviti sedey2..yer..SEBAB?? dapat buat vid conference di pagi raye!!(lagipon dah mintak maaf zahir batin kat my hubby tgh malam 1 syawal..(so,x nangis nye dah..hii)ni la gunenye tenet ni kan..walaupon tak update blog sebab tenet lembab,tapi dah takdir ilahi,di pagi raye tu line cam ok la pulak..tak sangke dapat berconference ngn huby,..si kakak la yang lebey2..kire 1 family dapat tengok muke my huby beraye atas kapal tu kan sayang..






kite raye berdua je la tahun ni kan kakak..takpe..takpe..tahun depan insyaAllah berempat pulak..lagi meriah kannn..



BAB 3 : RAYA ATAS KAPAL..


Gamba ni di emel oleh huby terchenta saye..gamba die beraye di atas kapal..semua muke cam gumbire jek ek..tp dalam hati??dieorang & orang2 tersayang je la yang tau kan..





Solat sunat aidilfitri atas kapal..

5 tukang conteng sambilan:

Edriena Hazelina said...

alala.. ciannye kat akk..
saye taun nie sedey sesangat la kak..
ayah saye masuk hospital.. kene strok..

D'Panther Nurul said...

nurul nampak muka iwan la.. hehe..

Umi said...

cmanenye ayah syma skg?ok dah ke?sabar ek..

memang die dah la tu cik nurul oiii..

lily lotus said...

seb baik skrg zaman dh canggih..klau zaman dedulu..bergenang airmata tak sudah..hihi

Umi said...

hhahah..dah canggih manggih pon genang gak la sket2..cover2 jek..huuu

JOM SHOPPING!!