999


9 September 2009 (19 Ramadhan 1430)


Cantek ek tarikh hari ni..
Hari ni sy mule pakai uniform..preggy ummi..tak sangka akan pakai balik uniform secepat nii..
Baju kurung xceli bleh pakai lagi,tapi problem kat kainnye..kalu pakai memang dah tak bleh cangkuk..
nak pakai bawah perut..tak selesa..
pakai atas perut,kan dah jadi singkat pelik kan..
So, pas sahur tadi decide pakai uniform..wiii..

Hari ni tibe2 rase nak makan nasi tomato..sebenarnya dah plan nak buat last week lagi..tapi last week kakak tak sehat..so niat tu terpaksa di pospon la..ke satu tarikh yang tak ditentukan..

pastu td berYM ngan mama erin hii..die tanye pasal nasi tomato,menjadi x??pasai die antara penyumbang resepi dan kaedah nak masak..

aiseh..terus keinginan nak makan nasi tomato tu jadi meluap2..

kat kafe konfem takde..huu..kalu en zahir ade bleh la die tolong belikan..kan sayang??tp dah takde alternatif lain..kene masak gak!!
so tadi pas abes kuliah sy drive dengan jayanya balik umah..terus masuk dapur tuhh..
bukan susah pon..cam biase campak2 jek..bab campak2 ni memang xpert la..


then..taraaaaa..ni la hasilnye!!



Periuk saiz optimus prime..hahaha,,nasi sket je..maklumlaa..makan sorang

Rupe ade..rasa tatau lagi..terus mms kt my hubby..die la orang pertama tengok rupe nasi tomato nih..teringin x sayang?huhu..tp mms tu tak dibalas..nak balas mendenye kalu die dok dlm engine rum tu kan..so..tunggu je la petang2 kang die kol..

hajat di hati nak masak nasi jek..lauknye HARUS lah sy beli..tp tadi mama erin kate xacik..heh..mencabar namenye tuh..then..ape lagi..ke dapur lagi pas amek kakak td..n kakak baek kan ari ni?? x kacau ummi die masak..umi upah ngan biskut gula yang kakak suke sangat tu yer..sambil nonton tv..



Kakak makan biskut sambil nonton cenel animal planet..tengok cheetah kan kakak??

Umi masak ayam masak merah..matching la kan ngan nasi tomato?? yum..yum..


tapi tadi tetap p kafe beli badak berendam feveret saye tuh...wiii..pehtu petang tadi huby kol..geram tengok nasi tomato tu kot..huuu..umi promis la buat lagi bile sayang balik nti ek..selamat bertugas malam ni..sekian untuk hari ni..trime kaseyy!!



p/s:wahai huby terchenta..bile agaknye kite bleh berdating kat dapur masak mee bandung muar lagi ek??






6 tukang conteng sambilan:

Edriena Hazelina said...

wah... masak nasik tomato rupenye..
akak pandai masak mee bandung muar ke??
saye pandai masak gak.. tp gune rempah yg da siap la.. haha!!!
klu saye siap masak je msty bg mms kat ayoe..
pas2 die msty tny mcm ni.. "bile kite nak kawen eh?"
hahaha!!!! die 2 klu bab makan ka.. atoi... kene masak 1 kawah untuk die je..

Umi said...

dulu ade try ngan huby..tp gune bahan freshla..xpakai perencah..kiteorg cari resepi kt tenet..sedap..hahaha..ingatkan sape punye blog la ni..awek ayoe rupenye

Erin Rashid said...

wah..tahniah la ek kin
cabaran disambut dgn jayanye!!
baru betol dinamakn...
nak seribu daya, tamau seribu dalih
next time cube lain resepi la ek
tapi kan,,, sian aku tgk
ko masak utk sorang rasa mcm letih je
baik ko bli
heheheh...!
jgn mare

Umi said...

TAKPO..SEKALI SEKALE..YG PENTING PUAS ATI MAMA ERIN..HEEE

ez@ said...

nak rasa sikit...

Umi said...

nape akak takle drop comment kt blog eza???

JOM SHOPPING!!