Burger bakar ajaib..

assalamualaikum..

minggu lepas kalau tak silap..
dalam rancangan Majalah 3..diaorang tunjuk cerita pasal burger..
macam-macam jenis burger..memang terliur jugakla menengoknya..

akibatnya, keinginan nak makan burger jadi meluap-luap..ececechhh..

so, ajak en suami p beli burger..
tapi dia kata takmo beli..nak buat burger bakar sendiri..(konfem dia pon terliur masa tengok kat tv)

so..umi mengiakan aje la...
sape kate nak buat..dia kena buatkan la kan..kan..kan..


maka kedapurla en suami saya itu..isteri dia tunggu order burger siap jek (^___^)

burger dibakar menggunakan pemanggang ajaib..memang guna sepuas hatila pemanggang ajaib nih..sebab tu la tajuk entry ni burger bakar ajaib..



burger bakar siap!!!tanpa guna minyak atau butter untuk menggoreng..lebih sihat kan puan-puan..

kakak & angah makan sorang separuh..

second round untuk ayah..yg 1st dia makan lupa taruk cheese...

 bagus jugak makan burger buat sendiri..
anak-anak dan isteri makan air tangan suami..halalan thoiyiba..



haritu ada umi try bakar ayam guna pemanggang ajaib tu..
memang senang dan cepat

perap ayam..




bakar...

siap..isi lembut..masak sempurna..ecececehhhh..





8 tukang conteng sambilan:

SYANI said...

Lama tak masak beger sendiri...Masak sendiri baru puas hati bagi anak2 makan kan..

RULZA said...

Assalamualaikum..

ini yang membuak2 nak beli pemanggang ajaib ni...

hihi

haritu tengok katalog ada saiz yang lebih tinggi sikit...periuk ajaib kot...

kat rumak mak dan mil ada gak pemanggang ajaib ni..memang sedap lah bila bakar ikan..:)

OneSimpleMother said...

ishh.. macam nak kena beli jer pemanggang ajaib ni. syikin.. up resepi burger bakar pleaseeee.. :)

umairahhamzah said...

hebat lah. suami puan pandai masak.hehe

Marsha~ said...

mmg fampus pembakar ajaib ni eh.... kena try beli ni satu... ihiks

Marlina Mohtar said...

assalamu'alaikum, salam ukhuwwah fillah =)

sedapnya burger bakar......

CeqGu said...

aii nyesal plak tak beli pemanggang ajaib avon aritu RM99 hinggit. psssttt lawa dapur....cer tempek gambar keseluruhan dapur tu....cikgu peminat kitchen cabinet...tgh cari idea nak buat kat rumah sendiri

:: Riri-Fatieha ::~ said...

memang best pemanggang ni. bila bakar ayam memang masak sepenuhnye.. tak perlu risau

JOM SHOPPING!!