Lost world of Tambun

assalamualaikum..

haritu..selesai kerja umi di Regency Tower, Ipoh  kami sefamily ambik kesempatan balik Parit..
sepatutnya, umi ada final exam 21 disember..tapi ternyaa Allah itu ada perancangan yang lebih baik :)

final exam tu lect ubah tarikhnya..maka dapatla kami balik ke Parit..dapat menjenguk khabar berita emak yang tak sihat..
kalau tak,ralat sangat laaa..dah dekat tapi tak dapat nak balik kampung sendiri kan..

dah alang-alang berada di bumi bertuah..hehehe..ayah & umi ambik kesempatan bawak anak-anak ke LWOT..
untuk maklauman..ini la FIRST TIME..ulang taip..FIRST TIME budak-budak ni mandi kolam real punya..
sebelum ni asyik mandi dalam kolam pam sendiri tu je la...hehehe..

so, excited memang tahap gaban laaa si angah & kak ina..

kami p hari sabtu, 22 Disember..
hmmm..dah la cuti sekolah..orang memamng berduyun-duyun..parking pon saujana mata memandang..aissshhh..

ayah tengah q untuk beli tiket..budak2 di bawah 90cm masuk adalah PERCUMA..tapi angah terlebih cm sikit je..tiada sebaranag tolak ansur..hahaha..bayaran adalah RM38 untuk budak-budak..orang tua mcm umi, ayah & acu (bodyguard angah dan kak ina) adalah rm45.

AMARAN..entrance tu..akan lalu kedai  LWOT..so, silala bawak cash yang mencukupi..hahahah..budak-budak ni nampak pelampung..makanya, kena pow ayahla kan..tapi memang kami nak beli pon..cuma beli kat sana RM nya extra sikit la kan..haihh..lumrah.

ni dah excited dan serabut jugak tengok ramai orang..itula rupa pelampung angah & kak ina..

zakwan pon berbaju renang jugak..dia ni pon memang sangat suka main air..so, dapat masuk kolam tu memang gumbira la dia..

ayah dan anak-anak..umi memamg tak berniat nak membasahkan diri pon..cukupla sekadar tukang amik gambar kenangan jek..

zakwan dan ayah..

seronok tengok diaorang happy...

kat sana ada 'hut' atau pondok2 yang boleh kita sewa sekiranya nak buat family day ke, gathering ke..tp umi kesian dekat orang yg sewa hut tu..orang lain selamba je duduk atau letak barang kat tempat diaorang..tengah ramai kan..macam2 la..mybe diaorang pon tak nampak kot label hut tu dah direserved..budak2 ni pon salin baju ikut dan je..

ada la 3-4 jam mandi di LOWT..tu pon zakwan sat saja dah sejuk-biru..huhuhu..lepas tu lena tak heran apa..
banyak tempat boleh mandi and enjoy games kan..tapi biasela,kami bawak anak kecik ni dok mandi kat temapt biasa-bisa aja..sayang jugak bayar tiket tapi tak guna semua yang disediakan..

lain kali pulak la ek..bila anak-anak dah besar, kalau p sini lagi mesti best..







bubbye LWOT...

5 tukang conteng sambilan:

Marsha~ said...

seronok kan gi sini... sy pergi dulu pun sebelum operate thyroid... kita ni mcm sama je kan... hehehe

zahirian said...

haa? same ek? abesssslaaa..risonya...sis kan tgh pregnen..hahaha..fengsanlaaa kalau sama jugak satgi..hahaha.>>gurau2 ye..hii

CeqGu said...

entah bila la nak sampai tambun ni. padahal selau jer balik ipoh

zahirian said...

ek?ceqgu orang perak ke?

eika_jps said...

mummyazroi pn baru ja pie...rasa rugi sbb anak masih kecil n nak gie main tempat dalam rasa risau tambahan mummy tgh pregnant.....rugi pn rugi la yang penting anak happy & enjoy

JOM SHOPPING!!