jumpa lagi..bulan berape ye?

assalamualaikum..

fuhhhhhhhhhhhhh..
terasa lamanya tidak berupdate blog nih..
umi sudah hampir seminggu bercuti..cuti semester jama' terus dengan raye cina..

dan ketika ini, sudah 6 hari berjauhan dengan suami terchenta..
si dia sudah kembali bertugas..sooobbssss...

umi malas nak update dari kampung..dengan line yg sopan santun..
so sekarang bersiaran dari -rumah manis rumah-
from changlun with love gitu...


sampai je rumah petang tadi..
baru terasa betul ketiadaan si suami..

tengok ini..itu..sini..sana..semua terbayang dia..aduyaiii..baru seminggu..
satu trip pon belum cukup lagi..


dah la..kalau dilayan kang..tah meleret2...

ni nak update waktu kami sefamily menghantar lelaki kesayangan ini untuk kembali bertugas..

ada sedikit kelainan kali ini..
selalunya hantar suami ke stesen bas, kali ni dapat pengalaman baru hantar naik train pulak..

anak-anak pon sangat excited..pengalaman pertama tengok train jarak dekat..kebetulan pakngah  pon balik dari KL naik train,turun Ipoh..

waktu berlepas ayah adalah jam11am..train sampai dalam 15minit awai..so merasa la anak-anak naik train..

saat perpisahan..ayah bagi pesanan kat angah & kakak..suruh jadi gud girl & boy..kak ina sebab ada pakngah, dia tak emosi sangat..angah yg beria nak ikut ayah...huuuu

si ayah dengan kacak bergaya pakai kemeja yg hanya dipakai bila nak p opis utk sign on aje..waktu lain memang takde harapan la nak tengok berkemeja..

zakwan yg tak tau apa-apa..suruh lambai,dia bubbye je la..budak kecik lagi kan...

kak ina yg asyik menempek dengan pakngah..mujur ada pakngah..kalau tak...
 

lambaian dari ayah untuk  isteri dan anak-anak..tah berapa bulan baru boleh jumpa lagi..

selamat jalan suami..semoga perjalanan pergi dan balik dirahmati,membawa pulang rezeki yang diberkati,kami sentiasa akan merindui mu..

ohh...ayah kali ni masih bersama Tuan Puteri Delima Satu..
kapal yg sama sebelum ini..






eh lupa plak...sekeping lagi gambar



cepat-cepat la ayah balik...bulan berape ek..dan umi nampak sangat tembun..ayah pon kata dagu umi dah ada dua..cettt..ayah punya pasalla kan..so..misi mau hilangkan berat sementara ayah takde ni akan bermula!!!



dan bermula esok..dah start keja..
tak tau macam mana..harap-harap semuanya dalam keadaan terkawal..hiii..
sebelum anak-anak tido tadi dah pesan..esok bangun awal ye..tak mau banyak ragam..kalau tak nanti umi nak p dok hospital..diaorang memang sensitip kalau kata umi nak masuk hospital..hahahahah!!![gelak jahat pulak..teruk betul umi nih]



4 tukang conteng sambilan:

cik chinta said...

da ank 3. kool je huby kn tglkn fmly. klo laki sy. mleleh air mata.

CeqGu said...

Xpernah merasa lg naik train...kalau komuter pernah la hihi

Marsha~ said...

Pejam celik pejam celik kejap je masa berlalu kan.... nanti hubby sy start keje, sy pun melambai bersama 3 org anak... huhujuhu

zahirian said...

cik chinta..sebab anak dah 3 la kena kool..kalau tak kental..harus quit cari kerja lain..hiii

ceqgu..kita serupa laa!!

sis marsha..welkam to de club!!

JOM SHOPPING!!