sayangku zakwan..

assalamualaikum..


lama tak update pasal zakwan..
dah banyak bulan..
sekarang umur zakwan pon dah masuk 9 bulan...

banyak benda dah terlepas..
gambarnya ada..cuma tak sempat nak post di blog..
anak dah 3 kan..macam ni laaa...

umur 8 bulan baru naik sebatang gigi zakwan.
sekarang dah naik gigi yang ke 2 pon..



jenuh nak bagi zakwan gelak ketawa..suapaya nampak gigi..kenangan nih zakwan..ada benjol dan lebam di dahi zakwan..pasal terjunam dari katil..masa tu umi nyusukan dia..nampak dia dah nak lena..umi pon terlena sekali..tiba-tiba dengar bunyi berdebuk dan dia meraung..aduhhh..berderau dada..tak reti duduk diam zakwan ni..nampak jek peluang nak merayap..dia p terus..lupa agaknya dia dok atas katil..

orang tua-tua kata, kalau gigi lambat naik, maknanya kaki akan gerak dulu..iyela gamaknya..sekarang dia sangat suka memanjat tangga..ni gambar masa rumah belum letak pagar lagi..pantang kita leka..tau2 dia dah hilang..tangah panjat tangga.bila dipanggil makin laju kaki dan tangan tu nak memanjat..nak kena babap zakwan nih..

ini solusinya..ayah pasang pagar..tapi dia tetap gigih bergayut kat pagar tu.kadang2 menjerit2..tak puas hati la tu..kebebasan di sekat..hahahaha




niii...tengok..bukti!!kalau terlupa tutup pagar..sepantas kilat dia panjat naik..cekap oooo budak ni...


kat living atas pon ayah dah pasang pagar.permanent punya..faktor keselamatan ni tak boleh dipandang remeh..tambah-tambah nanti bila ayah dah sign on..banyak perkara tak kita sangka boleh berlaku.kena sentiasa beringat la bila ada anak kecik yg tak tau bahaya dan cergas ni kan...


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*












ehh..TER tempek plak gambar bikin ayah panas  ni..hiiiii..ayah kan kipas susah mati MU..huhuhu














1 tukang conteng sambilan:

RULZA said...

Tinggi sungguh tu..memang kaki naik dulu..:)

JOM SHOPPING!!