..belum disunting lagi..

assalamualaikum..

senyum-senyum dalam susah hati..

susah hati sebab adik zikry masih kurang sihat..badan pon nampak dah susut..
rupanya adik demam ruam la pulak..
sat lagi akan ke klinik lagi untuk cek..semestinya dengan ayah juga..

semalam habes kerja keluar dengan en zahir saya..
cari barang dapur..
en zahir ambil kesempatan menelefon MISC..
bertanya tentang status dirinya yang kini masih belum disunting oleh mana-mana kapal..

ohh..kerana kapal..
kali ni berkenalan dengan cik J..
ingatkan encik zahir dah boleh naik kapal menggantikan chenta hati cik J..
rupanya bukan jodoh dia..

senyum sampai ke telinga bila Puan Yati kata belum ada kapal lagi..
but his NOR valid meh..
kan bahagia macam tu..
masih ada kesempatan untuk bergumbira dengan dia..

dan di kala anak tak sihat..bukankah kehadiran ayah amat diperlukan??
sesungguhnya Allah itu mengatur segalanya..
Dia Maha Mengetahui..
Alhamdulillah syukur..

8 tukang conteng sambilan:

jazzeyra said...

sukaa la kak ikin~ HIHI

Melati Qistyna's Mummy said...

hehehe, x per guna sehabis baek kesempatan yg ade yea, lgpon adek lom baik g, elok la ayah teman dia.. :)

.ArianiAizat. said...

k.ekin,
husband kte habes cuti sama kan?20hb?rajen jugak lah en zahir menelepon opis..hubby nani aritu mendiamkan diri..ekeke..tp diam2 terkena juga..huhu..nak wat camne,cuti dah lama..bg peluang kat org lain plak..adik zikry&kakak manja la pepuas yer selagi ada masa bersama :)

~~Ciklinn~~ said...

hihihihi leh bergomol - gomol lagi hihihih

Marsha~ said...

sukalaaaaaaaaaaaaaaaahhh. hehehe

Anonymous said...

sibuk nak naik kapal pula ke?bukan kah aritu hang dok sibuk kol ofis untuk panggil suami hang balik.napa sekarang dok sibuk nak suami hang naik kapal pula?hang ni buat kapal tu macam kapal hang punya pula.masa suami hang nak naik,dia naik.masa suami hang nak turun,hang nak dia turun.apa punya orang lah hang ni.hang ingat hang ni VP MISC?sesuka hati hang je hang nak buat apa kat kapal tu.orang ofis pun mesti malas dah nak layan hang berdua.

Ainul Hayat said...

Kak Ikin...metoi pe kak Ikin cakap tu...Allah dah merancang dan mengatur yang terbaik. Mungkin ada hikmahnya. Yela, sementara ada time leh lah spend quality time bersama kan kak...weee....

Anonymous said...

@Anonymous

uiks, len macam jer anonimus neh, hang tuh nk kono antr nek kapal ka haper? hahaha

JOM SHOPPING!!