entry khas untuk anon..

assalamualaikum..



hari ni berkesempatan tengok komen-komen dari pengunjung blog biasa-biasa ini..
tetiba terbaca komen dari cik/en anon..
waahh..
pertama kali ni tau..
sangat excited..
jadi,saya buat 1 entry khas untuk dia..

anon..
saya tau anda adalah pembaca kerap blog ni..
sebab tu anon tau saya pernah tel misc untuk suruh suami terchenta balik ke pangkuan kami sekeluarga..
terima kasih sebab sudi baca ye..
untuk makluman anon..
en zahir perlu naik kapal untuk tempoh 6 bulan..
tapi, belum cukup 6 bulan (5 bulan setengah) saye kol misc untuk minta en zahir balik awal..
bersebab anon..
kalau anon baca blog ni, tentu anon tau, adik zaid zikry kurang sehat,..
bukan kurang sehat biasa-biasa..tapi..saye tau anon dah baca pon kan..

anon..
berjauhan dengan suami untuk tempoh 6 bulan bukanlah satu perkara mudah..
semua perkara ..dugaan..cobaan..perlu diselesaikan sendiri..
tapi bila melibatkan anak..
saya mengaku saya jadi lemah..
bila anak sakit sokongan suami sangatla penting..
moga nanti anak-anak anon sentiasa sihat, supaya tak perlu rasa apa yang saya rasa..

anon..
bila en zahir turun setelah naik kapal selama 5 bulan setengah..
tempoh cuti dia adalah 2 bulan setengah..
tempoh cuti beliau tamat pada 20 september 2010..
adalah menjadi tanggungjawab dia untuk telefon MISC..
 inform perkara tersebut disamping menghantar -notice of readiness-NOR..
bukanlah suka-suka mahu telefon mengganggu MISC..
kan itu lebih baik dari staff MISC tercari-cari siapa yang sedia naik kapal bila sampai waktunya..
kami tak buat kapal tu macam kami punya pon..


semasa en zahir kol MISC itu hari,orang office pon harap en zahir naik kapal..
tapi sebagai cargo eng..
dan encik zahir menolak..
memandangkan NOR nya masih valid,so en zahir tunggu sajalah MISC kol untuk naik mana-mana kapal nanti..
tapi TIDAK sebagai cargo eng..
en zahir tidak berniat pon nak menyusahkan staff MISC dengan menelefon mereka..
moga anon puas hati ye..

oppss..lupe..
anon..
bak kate cik sofiah sakinah..
hanya yang mengalami akan memahami..
sape tau 1 hari nanti anak cucu cicit  anon bertemu jodoh dengan orang kapal juga..
mungkin masa tu baru la anon mengerti..
teima kasih sebab sudi jenguk blog ni ye!!
jangan lupa baca bloglist -mereka senaseb- untuk tahu kehidupan chenta hati orang kapal ye..



p/s: anon..en zahir penah cakap kat saye, kalau kita tak biasa dengan seseorang tu, jangan guna "hang"..sebab nampak kasar..anon bukan orang kedah kan.. (^_^)

18 tukang conteng sambilan:

Ena Mazly said...

Kin, kadang-kadang pelik dgn sikap manusia ni kan.. Sentiasa ada perasaan dengki dan suka mencari silap org lain... Mungkin mereka rasa, diri mereka dah cukup HEBAT.. sehingga terlupa, yang HEBAT itu hanyalah ALLAH...

Sabar lah kin, akak menyepi seketika dr dunia blog aritu pun sebab terasa dgn komen dr anon.. Meninggalkan komen dgn menggunakan bahasa sesuka hati mereka sahaja...

Melati Qistyna's Mummy said...

huh, sapa gerangan anon neh, terpranjat akk bc komen dia, lau x ske, suh je si anon tuh kelik 'X' kt atas belah kanan :)

sabo ye kin, byk g org yg sokong kin ngan ank2

Marsha~ said...

hahahahahaha.. aduhai.. pelik nyeeeeeeeeeee dunia... call misc mintak tanye suami bila suami naik kapal pun salah ke??? peliknyeeeeeeee... peliknyeeeeeeeeeeee hai...

kalau tak suka, jgnle baca.. sbb suka, jeles, dengki, busuk atile si anon ni dtg baca selalu kan syikin kan???

ena! no wonderlah lama tak update blog.. huhu..

xfatynx said...

kak ikin, nampak sangat stalker hebat tuh. peminat ssh mati blog akak kot. :P semua ditahunye. hee

ummu luqman said...

haih.. mak enon.. mak enon.. tak tau hujung pangkal janganlah bagi komen yg menyakitkan hati. bukankah berdiam diri itu lebih baik..

Anonymous said...

alhamdulillah....
akak mempunyai smangat yg sgt kuat.........berhadapan ngan org mcm ni ngan kate2 yg penuh hikmah........sy tabik akak.........sbr k........
~mimi~org yg slalu bce blog akak dlm diam~

ourLOVEternity said...

sabarla kak..nk wat cmne..yg penting kt xmyusahkan org lain ..kdg2 pelik jg..nape la diorg nie nk keluarkan kate2 yg myakitkan hati kt..tp xpela..xluak pun kt dgn kate2 diorg tue..

zieta hafiz said...

shikin....akak pn pelik + geram baca komen anon 2......klu dia x suka baca or menyampah nk baca...jgn le baca.....bg komen buat org sakit hati...dia mungkin x rasa apa yg kita semua rasa...soo jgn sesedap rasa nk mengutuk or mengata ye...HANYA YG MENGALAMI AKAN MEMAHAMI

aziezainal said...

Jahatnye,,,,

Sabar erk kak....kadang diorg ni tak reti tau nak jaga hati dan perasaan org bila bercakap....

cubalah letak diri tu dlm situasi org lain jgk..haihhh

reen-not-green said...

hahahahaha..!! gile stalker si anon tue..

Maslina Rosdiana said...

Kak Kin,

Tersentap baca komen datin anon tu...sabar jelah ngan orang camni,betul kata akak...hanya yang mengalami memahami...hanya wanita terpilih dan istimewa sahaja yang melalui pengalaman ini...apapun,kak kin...terus kuatkan hati dan semangat!!

mizzbutterfly said...

cikgu saye kan kuat org nye..see..ramai org yg lagi sokong cikgu...mohon bersabar... cikgu u are alrite :)

liza said...

tension dgn org cmni..kalau ko tak tau camner rasanya..tanya bebaik situasinya jangan main tuduh jer..mmg sakit sangat hati ni kin bila baca comment si anon ni..takperlaa kin...kita sabar jer laa.

myza said...

teguran berhemah.welldone.

lalatpendek said...

anon2..lawak tol..
xpe cikgu,kalo lalat kenal anon nnt lalat hinggap kt mulut die dgn cili padi ek..lalat bg yg kampung punye mmg terbaikkk dari ladang

Anonymous said...

puan dalam kuliah same je dengan puan dalam blog kan..bila marah takdenye maki-maki..bagi ayat halus jek..tapi 'makan dalam' wo..harusnya si anon ni bertobat..hahahah

Miss Shizu said...

sebuk je kan kak anon2 nh sumer...tp kalau dorg tade cam ta meriah plak an..hee...btol kate cik sofi tuh kak, hanya yang mengalami akan memahani...hope akak sentiasa tabah k...jgn dilayan sgt anon2 nh sumer...=)

zaihami zulhairi said...

uiik, panas ku dengar komen tuh... Anon2... aku jumpa pecah muke ko... xtau org kapal cmne byk komen plak..

JOM SHOPPING!!