kakak..klinik...kasut..makannnnnnnn

Semalam KAMI p ke Alor Star.tempat yang dituju adalah Klinik Pakar Kulit Dr Hj Ayaz..
ni sebab merah2 kat muke kakak makin teruk plak 2-3 hari ni..baru2 ni ok dah..elok comey jek..pehtu jd merah balik..
ditambah luka2 n calar sket sebab kakak garu..

mule2 ayah ngn umi ingat kakak ni allergik dengan ape2..
tp doc kate ni bukan allergic..umi pon of kos la ringan mulut tanye,kalu bukan allergic,pasai ape?
selambe jek doc tu kate "ni kalu cite pasai pe, panjang ni..nak elok terus x?"hok aloh doc niii..mestila n kalu boleh nak la tau pasai ape kan..
tp die terus kate balik umah,rebus sume baju ,cadar,sarung bantal kakak..
pehtu beli BYGON,ubat sembur nyamuk tu,sembur tempat tido die..n sembur kat nursery skali...


huhuhuhu..


huby:nti org nursery marah plak p sembur nursery..
doc:tak marah la..dieorang lagi suke ade orng tolong sembur

..cett..doc ni la..memain plak die..


pehtu ade lg la mende2 yang disembang dengan doc tu..malas nak buh sume dlm blog ni kan..

harap2 muke kakak ok la pasni kan..Tengok anak n ayah tu..amboi2..



Pastu p jalan2 ke Pacific..aktiviti "buang duit"..hahaha..saje la..jalan2..kan tengah sale..disebabkan ayah n umi lupe bawak kasut kakak,tak pepasal kakak dapat kasut baru..mane larat nak dukung je kan..

pink lagi..adehhh..

kakak tengah cuci mata..tengok saje ye..

beli jugak 3 helai baju kakak..kakak kan dah membesar dengan sehat dan kuat..baju2 banyak dah x muat..pastu menyinggah ke McD..umi nak makan prosperity..skg ni sebok buat checklist ape nak makan b4 confinement..hahaha


seblom ni dah bedal secret recipe..pehtu prosperity..pasni ape ek????

8 tukang conteng sambilan:

HUDA said...

smlm sye p alor star gak..
tp xserempak..
almaklumla bkn kecik an tmpt 2..
uhu

Umi said...

Kalo kt pekan pilah tu maunye terserempak kannn huda

sukahati said...

Umi sykn...tuh mesti kene gigit pijat2 :p

D'Panther Nurul said...

jom2 akak kita senaraikan makanan yg wajib di mkn before confinement.. hehe

Umi said...

sukahati : mane plak dtg pijat..adehh

Umi said...

nurul:dasat selera mak buyung ni ek..hihii..nti mesti rindu gile nak minum ais

?? said...

pn.syikin da pindah kedah an?
saya da pindah bangi..
haha..
mau nyer nak terserempak kat pilah 2..
uhuks

Umi said...

?? : ni sape ekkkk??memang sy dah pindah kedah..

JOM SHOPPING!!