setahun zakwan..

assalamualaikum..

 pejam celik..dah genap setahun zakwan..
alhamdulillah..
selamat hari lahir sayang..
subuh-subuh tadi umi, kakak & angah dah nyanyi lagu happy besdey kat dia..

senyum lebar siap tepuk-tepuk tangan!!

macam tau-tau pulak besdey dia hari ni..

12 bulan penuh tawa,suka duka membesarkan zakwan..
sekarang dah masuk 2 bulan zakwan membesar dengan ayah yang jauh..
tapi dia very goodboy..sangat berdikari..

cuma pada bulan ke 11 aktiviti utama dia adalah melekat dengan umi..dan meraung bila umi takde depan mata..umi pon rasa nak meraung jugak..hahaha..rasa nak buat ape pon tak boleh..

harap-harap dah genap setahun zakwan hari ni..ubah-ubah perangai ye zakwan..

meh tengok tumbesaran zakwan sepanjang 12 bulan ini..






34 week..ni gambar 3d pertama zakwan dalam perut umi..ye zakwan..pipi awak memang kembong sejak azali lagi..



day 1..3 April 2012..zakwan dilahirkan di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Star..sah-sah ic 02..


day 7..masa ni zakwan baik-baik saja..aktiviti utama adalah tido..nyusu..tido..nyusu..poo..hhuhuu



1 month..cukup sebulan..masih bersarung tangan kerana sangat suka menggaru muka sendiri..awak memang suka senyum dan ketawa zakwan..

2 month..semakin gebusss..debot..minum susu umi sepenuhnya..

3 month..sudah mula masuk apa yang dia jumpa dalam mulut..semua nak ngap..

4 month..sudah meniarap..lepas tu sangat excited nak tolong kutip apa aje yg ada atas lantai..

5 month..umi letak dalam walker bila nk buat kerja rumah..kalau tak dia pon ligat nak buat itu ini..fenattt umi..tak lama pon duduk dalam  walker ni..sekarang walker pon dah masuk stor..

6 month..eh..silap gambar blur plak..litlle sailor umi..

7 month..zakwan dah mula memanjat..berdiri..berpaut pada apa yang boleh..tangga pon dia dah mula panjat..ini kan pulak setakat tiang katil..

8 month..konon-konon dah pandai baca buku..tapi alhamdulillah memang zakwan menunjukkan minat pada buku..berkat mengandung time umi study gamaknya..





9 month..semakin cheeky merangkak ke sana-kemari..

10 month..zakwan sudah mula berjalan waktu ini..gigi pon dah ada dua batang..



11 month..zakwan sudah laju berjalan..sudah pandai usik kawan-kawan di nursery..




 Teruskan membesar denagn sihat bagai juara..
Macam yang umi selalu bisik pada zakwan tiap-tiap malam..
jadilah anak soleh..yg membanggakan umi&ayah..
jadilah anak yang baik dan cerdik..anak yg penuh kasih sayang dan hormat pada orang lebih tua..
Jadilah anak yang boleh mendoakan umi& ayah ye zakwan sayang..

Selamat Hari Lahir Zakwan...mmmuuaaahhh!!!



psssttt!!ppsssttt!! ayah..ooo ayah..ayah nak bagi present ape kat zakwan ni???






2 tukang conteng sambilan:

Marsha~ said...

SELAMAT ULANGTAHUN PERTAMA ZAKWAN.... KEJAP JE DAH SETAHUN

Tulip Merah said...

happy birthday zakwan...

JOM SHOPPING!!