tak pasal-pasal terbabit!!

assalamualaikum..

semalam 27 mei..
hari pendaftaran pelajar baru Kolej Matrikulasi Kedah..
memandangkan umi masih bercuti, maka sesi ni umi tak terlibat dengan sebarang tugas..
jadi, buat tugas sendiri di kedai je la kan..
lebih kurang pukul 10.30am..nak keluar ke kedai..
umi tau mesti jem punya sebab deretan kereta tak putus-putus di jalan..
so, jom keluar ikut pintu belakang..
tapi perjalanan ke pintu belakang yg 2minit je sepatutnya,jadi 20 minit..
sangkut!! tak dapat nak keluar..

parking ikut dan..


berderet-deret..nak ke pintu belakang je pon..tp jem macam nak balik raye ..hiii

ada abg fasi penunjuk arah di situ...


dalam pukul 2.30..balik rumah jap..terpaksa balik sebab nak hantar barang-barang mentah yg dibeli..
dalam hati pikir dah petang,maybe banyak kereta yg keluar dari masukkan..
ternyata anggapanku silap belaka..huuuuu


welcome new students..

lepas jek traffic light changlun..terus jumpe kereta beratur lagi!!!ya ampunnn..ape ke yg ramai benor register sampai ke petang ni???


tak pasal-pasal terpaksa beratur sekali.sangkut sampai tak bergerak-gerak..40 minit tak bergerak!!!merepek betul..macam ade eksiden kat depan nun..ade waris yg siap keluar dari kereta sambil cekak pinggang.hokehh..diaorang maybe datang dari jauh..penat drive..panas plak tu..tetiba jem tak hengat..harusla mengundang hangat di hatikan...

umi bertolak dari changlun lebih kurang 2.30pm..sampai dirumah jam 3.40pm..terbaekkkk..1jam 10minit..dah boleh sampi alor star nun..tak pepasal terbabit dlm trafic jem...takpelakan..bukan selalu..

selamat datang ya pelajar-pelajar baru..excited nak jumpa acc students..jumpa bulan depan eh!


******************************************************************************

masa umi dok di kedai..handbag buh dalam laci..dan nset plak duk dalam nbeg..tetiba bila tengok nset...

oh tidakkkk!!!missed call!frustnye..tak sangka ayah kol lagi..unexpected!!kesian ayah..sori..

ralat betul rasanya...
tapi en soulmate tu selalu paham sangat kan bini dia ni..
so, dia kol lg malamnye!!!hugs!!!!

ayah rindu umi & anak3!!kami pon rindu ayah jugak!!!!




4 tukang conteng sambilan:

amal said...

erm ingat lagi masa nak daftar masuk KMK dulu.. satu family dtg dari kb. maklumla ni 1st time nak dok berjauhan dari family. menangis2 haa bila mak ayah dah nak balik hehe.. lagi kuat menangis bila dpt tau roomate sorang tu cina.. tp alhamdulillah dia ok je hehe.. pengalaman yang tak boleh dtukar ganti....

fasha amira said...

ok, pmndangan yg sama time mula2 masuk..rindu2..kelas first kat kmk kelas puan laa!!kekeke..
rindu batch 10/11

noradzlina.kamdani said...

kak lin faham stress dgn jammed tu...

anis.b said...

I miss kmk too!

JOM SHOPPING!!