..mengecewakan..

assalamualaikum..
semalam cuti hari Wesak 17-05-11
plan nak bawa anak-anak ke UUM..ke Tasik Guthrie..
sebelum tu harusla bagitau ayahnya dulu.. ayah kata "jauhnya"..20 minit saja dari rumah..takde idea nak bawa anak-anak ke mana..dan umi reply sms ayah.."esok umi p lagi jauhhhh"..umi kan nak ke Terengganu..so,dah hari ni hari cuti bawakla kakak adik p jalan-jalan kan..esok dah nak kena tinggal..

Kami bertolak dari rumah dalam pukul 8.30am..


hari sangat cerah..jalan pun lengang saja..


zikry yang sudah pandai tunjuk hero..tak mau duduk dalam car seat..nak duduk di depan..wahai bakal pemimpin..awak kecik lagi okeh..belum masanya duduk di depan..
 



see..terbalik sudah..si kakak yang beria dok kat car seat.siap bawak roti nak kasi ikan makan..excited sangat kakak bila kata nak p tengok ikan..


TAPI..bila tiba di Tasik Guthrie..sangatla mengecewakan..lihat muka kakak yang frust itu..roti separuh lagi dia dah makan..dah la bawak sekeping jek..hahaha..ikan takde okeh..kesian kat kakak dan adik yang excited itu..nak tau kenapa??





air tasik guthrie sudah keruh..dah tak menarik dah..nampak terbiar kawasan sekelilingnya..sebab UUM nak buat ape pon tak tau..ade aktiviti pembangunan di hujung tasik..korek-korek..tambus..tak tau la..

kenangan nih..dulu sini la antara tempat umi dan kawan-kawan melepaskan tension..tempat berjoging..tempat berposing..alalala..rindu kengkawan saya dulu..

disebabkan ikan pon takde..berkesempatan snap beberapa gambar dengan anak-anak tersayang je la..sayangnya encik suami terchenta takde la pulak..siapa sangka akan kembali ke sini..bersama anak-anak!!memang tak pernah terbayangkan..


susahnya la nak bergambar dengan anak dara en md zahir ni..jual mahal sungguhhhh...



zikry yang rimas kena peluk..geram kat dia nih..pipi pauuuu inti kacang merah....

kakak dan roti yang tinggal separuh.
.kecewa takda ikan..dah ikan takde,plan nak p melawat rusa..kakak kata nak bagi roti kat rusa..
TAPI..



Rusa pon ade OFF DAY jugak..sekor pon takde..haihhhh..tak berbaloi sungguh rasenya..


**************************************************************************
Hari ini umi dah nak bertolak ke Terengganu..kakak dan adik akak dok di rumah Tok..dok baik-baik ye.jangan dok ulang p kedai Pak Ngah jek..harap-harap zikry boleh tidur..sehari je dik tak BF dengan umi..boleh ye dik zikry.. ini pon zikry macam tau-tau jeumi nak p jauh..bangun awal nak menempek dengan ummi..ummi mesti rindu kat kakak ngn adik..walaupun p sehari je..









8 tukang conteng sambilan:

Ainul Hayat said...

Alaa...cian diorang. Akak gi Terengganu watpe? Ade kursus ke?

mizzbutterfly said...

sama mcm tasik dekt ukm je...keruh macam ayaqq teh susu...tapi still blh joging... :)

lily lotus said...

bila tgk anak gembira, kita pun ikut gembirakan :)

Far_east said...

alamak..puan datang salah timing..
tasik tu tgh renovate,nk dlmkn lagi..tu yg jdi kering tu..
rusa pun sekarang ne mmg ikut mood die nk kuar ke x..kadang2 je baru leh nk nmpk..paling senang kalo nk nmpk pun just kuda je kt kndg kuda tu..

zahirian said...

@Ainul Hayat
p jumpe buah hati laa :)

zahirian said...

@mizzbutterfly
nasib baik bukan joging dalam tasik kan..

zahirian said...

@lily lotus
iye..yg itu memnag harus lily..hehe

zahirian said...

@Far_east
waaa..memang terbaek la awak ni faiz..buleh jd duta UUM..ade kuda eh???tatau pon??

JOM SHOPPING!!