monteng lagi


assalamaualaikum..
masih lagi gigih mengupdate entry terkebelakang
tah bila nak abis.,
cerita last week anak-anak bila ayah ada..
walhal ayah dah nak balik lagi hari ni..HARI NI????
waaaahh..cepatnye masa berlalu..
haishh..kena cepat-cepat update..dan seperti biase update di subuh hari..
selepas selesai pulun assignment dari pukul 2am tadi..ni si adik zikry ada teman uminya..sedang berbotol..awal sungguh bangun..
haaa..sudah..jom layan gambar..

2-5-11
hari isnin..
ayah ponteng kelas.mula katanya malas nak balik terengganu..lepas tu ingatkan pasal malam tu ada bola MU (kalah pon ;p)rupanya mau p sopeng2 hadiah untuk besdey wife dia..okeh..kira halal je la ponteng kan..

di McD pacific alor star..kakak sudah lapar..kesian bila dia cakap.."umi..kakak lapar"..heheh..taktau nak p mana melainkan McD yang orangnya punya la ramai..umi dan girl n boy sebok berposing sementara ayah p oder..selalunye ade je gamba makan-makan kan..kali ni takde pasal semua pon tengah lapau termasukla ayah dan umi..hahaha..

si ayah sangat cerdik pandai sebab bawak umi p sopeng besdey prezen ketika ade less sampai 70% okeh..sangat rambang mata nak pilih..ape-ape pun terima kasih ye en soulmate..kesian en zahir dah serupa pak guard pacific nak kontrol budak kecik 2 orang itu yang sangat tak reti duduk diam..nak merayau kesana kemari..hahaha..

lepasbersopeng-sopengan ade agenda lain pula..mahu ke TNB..singgah sebentar di masjid Kepala Batas memandangkan waktu zohor yang dah makin suntuk..

masji baru ni..bersih dan cantik je..

kakak yang dah tak mau menuggu dalam kereta..masa ni menunggu ayah yang bertugas membasuh poo adik zikry..hahaha..bukan senang dik oi nak suh ayah basuh..bertuah sungguh..


kakak amik kesempatan membuat lawatan sekitar masjid..tetiba terjumpa kucing pulak..adess..abis kena hambat la kucing tu..
setel semua..kami meneruskan perjalanan dan menuju ke TNB jitra..lepas tu terus balik Changlun, dan cari tiket untuk ayah..dan bagusnya..lalalala..tiket takde..wiiiii

masa ni tunggu ayah beli mee goreng dengan pasembor terbaek changlunnn..si zikry pantang seat driver tu kosong..cepat-cepat dia dok situ..tak dapat nak larang dah..berangan nak bawak kereta..

ni dengan ayahnya..dah dia tak mau dok belakang..jangan dicontohi ya..ni pon sebab dah dekat..takpela dia dok depan tu dengan ayah..adik niiii...
dan penutup entry kali ni..heroes..
alalallalala zikry...

*******************************
dah kata ayah tak dapat tiket..
mestila ade entry dengan ayah lagi kan..
lepas ni..lepas ni..
ndaaa..


7 tukang conteng sambilan:

xfatynx said...

hahaha. suke plak en zahir xde ticket kak syikin ye? :P

Ainul Hayat said...

Haruslah gumbira kak kak bile tiket xde. Dapat spent masa same2 lagi...hehehe

noradzlina.kamdani said...

zikry semakin bijak. gambo kakak sket jek...

zahirian said...

fatin n ainul..harusla gumbira kan..laalala..tu namanye rezeki..dah takdir tiketnya takde.hahaha

zahirian said...

kak lin..sikit ke?belen dah rasenye gamba tu..hehe..kak lin..sy baru tau geth pindah..huuu

Marsha said...

lama btol ye ayah cuti naik kapal...

zahirian said...

auntie marsha..ayahnya p buat course..tp consider cuti jugakla kan..sebab ada kat darat.. (^__^)

JOM SHOPPING!!