menunggu masa..

assalamualaikum..

gigih lg ni mau update blog..
hari ni sudah cukup 38weeks..
umi sudah pon mula bercuti..
ambik cuti awal 2minggu dari tarikh due..
alhamdulillah dah berjaya menghabiskan silibus..so, dapatla berpisah dengan student dengan hati yang tenang..
maafla tak dapat bersama hingga ke study week.. :(

kalau ikutkan umi apply cuti bermula semalam, 27 Mac 2012..
tapi 25hb,hari Ahad, rasa tak sedap perut..senak jek..bukan kontraksi..
petang pas balik keje p klinik dengan ayah, kakak & angah..
doc kate ni pasal salah makan..perut masuk angin..doc bagi MC..
maka 26hb umi pon MC..dan terus sambung dengan cuti yang dipohonlaaa..

26hb merayap dengan ayah..MC patut dok umah diam-diam kan..errkkk..
ayah sekarang sangat bz dengan aktiviti nak merenovate rumah kami..
habis segala majalah Dapur, Anjung Seri, Seni Hias dibelek..
tu belum kira yg dia google..
tengah-tengah malam dok potong-potong gambar kat magazine..
cari design mana yang berkenan dihati dan padan dengan bajet kami..
dia kan suke mikir n plan-plan ni..
umi cuma "ok..kaler ni..kaler tu.."huhuhuhu..
nanti-nanti la cite pasal renovate..

26hb juga kami p Mahsuri..
kalau ikutkan appoinment 27hb..tp dah alang-alang keluar..
jumpa doc lagi..appoinment untuk cek baby sonsang lagi tak..
sebelum cek doc dah kata
"kite tengok dulu, kalau masih sonsang, sy mintak Doc Haida cuba betulkan tapi kena bersalin masa tu jugak..takut nanti baby pusing jadi songsang balik"
hmmm..umi redha jek.asal baby boleh kuar sehat walafiat..
Bila doc scan, alhamdulillah..baby dah berada diposisi yang sepatutnya..

Ni umi nak kongsi doa yang ayah bacakan masa tau baby tu songsang..


doa ni dipetik dari buku IKHTIAR PENYEMBUHAN PENYAKIT DENGAN AYAT-AYAT DAN DOA-DOA MUSTAJAB oleh Tuan Guru Dato' Dr Haron Din. dulu masa nak pisah susu dengan angah pon ada guna doa dari buku ni jugak.

Sebelum mula baca doa tu, istighfar 3x, baca surah Al Fatihah dan selawat dulu.
InsyaAllah..


Masa cek dengan doc,tau tak berapa kilo dah beby dalam perut ni?
dah 3.6kg!!!
tergezut umi tau..
angah dulu keluar 3.4kg..kak ina lagi slim..2.8kg jek..
aiyooo..beby nak keluar sekarang pon ok..umi & ayah ready dah..

beg  umi n baby..bawak beg galas jek..senang nanti ayah nak galas kan..hiiiiii


baby nak keluar hari ni tak?
keluar laaaa..hehehe..tak sabar umi, ayah,kakak & angah nak jumpe..
excited!!!




p/s...ade orang kata perut umi bulat elok jek..beby girl nih..erkkk!!

11 tukang conteng sambilan:

Melati Qistyna's Mummy said...

Apakah??? Tetiba bertuka dr Jd kamceng angah, Akan Jd kamceng Kak ina...heheheh

Smg selamat ye kin....

Ummi said...

moning kk abby..awai singgah?tengok je la nanti ye kak..boy or girl..mane tau doc pon boleh silap kan..

Ainul Hayat said...

Kak Syikin,
Semoga selamat semuanya ye...HEHEHE~

OneSimpleMother said...

cepat2 baby keluar. aunty pun tak sabar nak tengok baby ni. husband akak pulak lain pe'elnya. malas nk pikir byk2. suh kita pikir nk reno rumah rupa cemana pastu present kat dia jer.. dia sediakan ongkosnya jer.. hehehe..

noradzlina.kamdani said...

bagus la ade tepek doa tu..bole jd rujukan di masa akn dtg...

Ummi said...

ainul...
akak tunggu awak punye update ut kabar gumbira jugak ye..

_____________________

kak mas..
songsang kite nih..hahaha..sy ni banyak mende lain nak pk.alang2 dia takde keje nikan..biar dia pk semua,,dia pk..ongkos pon dia..huhuhu

____________________________

haah kak lin..senang nak rujuk bila2 nanti..mane tau kot nanti kak lin nak gune doa tu kan..heheh..

NADIA vs BERON said...

semoga semuanya selamat kak. ameen :)

Ummi said...

mekasih nadia..nti mai la dtg umah..ala sintok jepon kan.. (^___^)

CikNaa said...

PERUT BULAT? sy pun bulat tp scan 3x gender boy :)

Ummi said...

cik naa..
oeang kate kalau perut nampak tajam bo,kalau bulat girl..spekulasi..heheh..tunggu je die keluar nanti..

ibu chiqamie said...

nk tye laa...mane nk dpt buku haron din tu.?? b'minat la nk beli...tgh nk putus susu ank ni.,dulu putus susu mase preggy ank no 2 mcm sng sket...kali ni ssh la :-(

JOM SHOPPING!!