37!!

assalamualaikum..



hari ni genap usia beby dalam perut 37 minggu..
dan hari ni p checkup lagi..
awalnya umi & ayah ke Klinik Kesihatan Changloon..
tapi melihatkan ramainye orang..tak kuasa nak menunggu..
terus ajak ayah ke Pusat Rawatan Mahsuri jekss..



credit to google


jumpa dengan doc zurina lagi..
check up seperti biasa..
berat umi sudah 79kg!!huuu
BP semua ok..

TAPI..
bila doc check baby..
alamak...

menyonsang pulak die...
so, doc bagi tempoh seminggu..
next week check lagi..kalau masih songsang, kena rujuk dengan doc Haida pulak..
doc Haida akan cuba pusingkan beby..

kalau tak boleh..nampak gaya beby kuar ikut tingkap :(
tp selagi belum sampai masa nak keluar..
boleh usaha lagi kan..

sedang cuba cari doa-doa yang boleh diamalkan untuk elak baby songsang ni..
sapa-sapa yang berpengalaman bolehla berkongsi dengan umi ye...
mekasih..

10 tukang conteng sambilan:

Anonymous said...

salam..bb akak sonsang ke..same ngan saye mase pegnen aritu..atok kate bile pakai kain batik tu kan.mase akak bukak selawat patu terbalik kan yg bawah tu naik atas...erm cane nk ckp ekk..paham ekk..hehe...saye dulu btlkan kedudokan jugak tp adoii sakit nyer tuhan je yg tau...last2 operate jugak...xpe cube je..ade mase lg...`aqila`

Ummi said...

ni aqila yg mane ek..mekasih atas petua..harap2 boleh deliver normal..

ajuramli said...

nanti klu dah jumpe petua blh syer dlm entry next yer...

ajuramli said...

nanti klu dah jumpe petua blh syer dlm entry next yer...

Melati Qistyna's Mummy said...

Alamak akak xde petua, mg2 bb tu behave yek kin... Amenn

Anonymous said...

saye wife org kapal gak..hubby naik kapal same ngan hubby akak aritu..nurhadi..mesti hubby akak kenal kot..naik same tp hubby saye x balik lg...erm try la buat..petua org tua2 kdg bergune jugak..try ur best..chaiyook2..:)

Lia said...

saya dulu pun anak songsang jugak mcm2 cara buat tp still songsang jugak.. hehe :)

noradzlina.kamdani said...

berusaha la...mgkn ruang agk smpt sket..tp msh blm terlambat utk mencuba..dh cuba bwk g urut?

w|cKa` said...

jgn la urut.. risau sbb peroi cita ada wife kawan dia yg tunggu masa nak besalin je..baby songsang dia gi urut. last2 baby tu meninggal sbb leher terkehel.. bagi saya xsusah besalin ceaser..tapi kalo nak baca gak petua omputih gi kat blog babygarvin.. mcm2 petua dia wat tp still xbejaya.. huhuh

RULZA said...

doa banyak banyak banyak banyak..hihi
semoga baik semuanya..insyaallah...

JOM SHOPPING!!