goreng pisang v kfc

assalamualaikum..

semalam encik suami sudah tiba di Senboku, Jepun..
agak lama tempoh perjalanan kali ini..lebih seminggu
tapi dijangka sampai di Bintulu 4hb..bagus..kayuh laju-laju ek Nilam 1..
bila dia dah sampai Jepun, dan pagi ni nak bertolak balik ke Bintulu..baru ada semangat nak update blog..


ni update cerita dah lama..
dah nak 2 minggu terperam saja..
rugi kalau tak  upload gamba anak2 tengah membesar..

suatu hari ketika nak p rumah MIL..
sudah berniat nak membeli goreng pisang..tp pakcik tu tutup pulak..
tetiba kak ina kate.."kakak lapar..kita p kfc la ummi.."
ececehhh..jauhnye la beza goreng pisang dengan kfc tu kan..
disebabkan umi bawak duit poket seploh hengget jek..umi promis kat kakak..kita p esok ek..
dan dia pon ok..

esoknya pas balik sekolah,umi kata, "jom kakak kita p kfc"..
aneh sebab dia terus masuk rumah dan tanya.."ayah dah balik ke umi?"
huuuuu..
sebelum2 ni kakak dah penah ajak p kfc..tp umi kata kita p dengan ayah nantila..
tak sangka..sungguh tak sangka..
dia masih ingat statement umi tu..
ayah belum balik lagi kakak..tp semalam kan umi dah janji kita nak p kfc harini..
dia pon senyap saja..(sedey umi tau)..terus keluar, pakai kasut dan menuju ke kereta..
masuk kereta terus hepi bergembira dengan si angah sebab dapat p kfc..mujur mak wah ada kan..
kalau tak..tak p la kot..




seperti biasa..bagitau ja nak amik gambar bg ayah tengok..sengihhhhh..

kenapakah si angah itu sangat serius?
cari port dekat cermin..diaorang boleh tengok segala lori, bas, kereta, ambulan, etc yg lalu lalang..


ini posing angah untuk ayah..

bila perut dah kenyang, mula la ambik kesempatan nak beramah mesra dengan orang pulak..


ok..itu sajalah..

9 tukang conteng sambilan:

Melati Qistyna's Mummy said...

Alahai... Kakak..... Be a gd kakak ye.... :)

OneSimpleMother said...

emmm.. dapnya kfc. syikin, jubah akak semuanya tempah. lagi selesa ikut ukuran badan sendiri ni. maklum ler tak cukup inci nk beli yg ready made. hehehe.. cuba syikin pi kat fb abaya elegan lovers. tengok cantik2 abaya kat situ. tapi harganya pun boleh tahan juga. :)

Ainul Hayat said...

Kak....comeynye anak2 akak nih. Geram.

w|cKa` said...

smlm masa kami dok gayut tetiba ada org dtg nak guna tepon.. rupa2 nya incik zahir la pulak.. tepaksa beri laluan kat org lain.. xmacam "org tua" yang gayut 5jam siang tu.. dia mmg kaki gayut.. huhu

Ummi said...

auntie abby..kakak mesti jd kakak yg baik :)

____________

nak fengsan kak nengok regenye..tak berani nak beli..hahaha..takpe..nanti sy cari lagik.

____
mekasih aunti erni :)


____________

izan..husben ade ckp td,dia guna pas peroi..kapten tu ngarut eh?husben kate xlarat nak nunggunye..berjam-jam..ya ampunnn..jenuhla kalu tiap port cenggitu..huhuhu

w|cKa` said...

dia mmg kaki gayut. tiap kali kapal kuar port mmg kami xkan dpt kesempatan nak gayut sbb org tua tu akan gayut kat bridge sampai abeh line. peroi yg tgh duty time tu mmg tgk je la dia dok gayut dgn geram sbb xdpt join sama.. huhu

RULZA said...

kalau anak-anak dekat umurnya mesti nak pakaikan baju sama kan kan....?
:) comel anak-anaknya..:)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

anak2 mmg kuat daya ingatannya

NORLIDA said...

so sweet la..sy pun kalo mkn kfc msti ingt kat hubby..fevret dier..

JOM SHOPPING!!