..berfikirlah sepositifnya..

assalamualaikum..

sebelum terus kepada tajuk..
sedikit kisah ke klinik pada hari Selasa lalu..
ditemani suami terchenta..ke klinik lagi kami..
alhamdulillah..HB dah naik sikit..bacaan 11.3..
berat pon dah naik sekilo..uwekk..uwekk..masih ada juga..
tapi ketika entry ini ditulis, makin lega..dah nak masuk 12 weeks pon..

ok..ini untuk bacaan beby ke tiga kami nanti..


*******************************************************

seterusnya..
semalam jam 3ptg sy menghadiri kelas pertama untuk semester ini
Law, Ethics, and Corporate Social Responsibility.
dengar perkataan LAW tu dah tau banyak kes..akta perlu dihafal semester ini..
hanya ada 15 pelajar dalam kelas itu semalam..
5 dari Indonesia
5 dari Malaysia (termasuk saya)
1 masing-masing dari Thailand, China, Sudan, Saudi Arabia dan juga Uzbekistan
sangat la berbagai bangsa kan..
sementara menunggu ketibaan lecturer..
seorang kakak yang duduk disebelah mula bergosip.
katanya, pengalaman pelajar semester lepas..lecturer yang bakal mengajar kami itu cerewet..
semseter lepas saja 5 orang GAGAL untuk paper Law ini..

TERDIAM saye okeh..
memandangkan minggu add-drop berlangsung sehingga 2 Oktober..saya boleh saja gugurkan subjek ini..
tapi hampir 2 jam setengah bersama pensyarah itu..sy rase ok je?
hmmm..mesti ada sebab kenapa 5 orang itu gagal..
takkan dia suka-suka gagalkan pelajar tanpa sebab?
suka atau tidak, saya memang tiada pilihan lain..
saya sudah pasti akan meneruskan kelas bersama pensyarah yang dikatakan "cerewet" itu..
2 minggu dari sekarang, kumpulan saya adalah yang pertama akan present report kami..



berfikirlah secara positif Syikin..
jika kita buat yang terbaik, tidak ada sebab kenapa kita tidak boleh mendapat markah yang baik..
berhenti lah berpersepsi negatif pada dia yang menurunkan ilmu..
ilmunya lebih tinggi..
dan dia labih mahir menentukan apa yang baik..apa yang tidak..
moga paper ini dapat saya tempuhi dengan baik..
dan tidak tergolong dalam orang yang GAGAL..

3 tukang conteng sambilan:

jooleata said...

insyAllah.. kuatkan semangat, positif lebih bagus.. :)

good luck kak ikin.. :)

noradzlina.kamdani said...

jgn dengar sgt ckp org..fk positif..insyaallah klu kite fk positif subjek yg kite blajo akn rasa mudah n dipermudahkan oleh allah taala.

Ummi said...

thanx jazz..thanx kak lin..

JOM SHOPPING!!