SR itu ayah kami yang punya..

assalamualaikum..
en suami sudah pon habis coursenya di terengganu..how time flies..pejam celik je dah 6 bulan..
jadinya hujung minggu lepas en zahir ada di rumah..
hari Sabtu, kami ke Alor Star membeli barangan keperluan kedai..
OTW balik ke Changlun, singgah ke secretrecipe Jitra..

Pernah 1 hari dulu, masa bawa kakak ke Cmart, dan lalu depan kedai kek Fairy..kakak kata
"alamak !!lupa nak beli kek hepi besdey to you kak ina"
laju je mulut dia berkata-kata
hahahah..umi ingat la kakak oiiii..sebab masa tu dah dalam kereta,payah nak parking dan segala macam benda..hold dulu la beli kek hepi besdey to you kak ina..(walaupun belum tiba masa hari jadi kak ina lagi)
so, haritu dah kebetulan lalu Jitra, ajak ayah bawakla kakak dan adik p SR

kebetulan masa tu kami je customer yang ada..
kakak dengan adik punyala super duper aktif..tak duduk diam..
memang diaorang buat SR tu macam ayah depa yang punya.

berlari si adik kejar si kakak..
umi ngan ayah sakit peparu tau..takut kalau tetiba terjatuh melantun dari sofa tuh..

tak taula apa yang syoknya duduk disitu..
selagi foods n cake tak sampai..tak statik diaorang tu..bergerak je..
terlebih gula ke apa..aktif semacam


dan seperti biasa..
aktiviti berkepit dengan ayah


lain kali ajak ayah p lagi ye..
(^__^)



balik tu, sempat menyinggah la ke otomatic car wash..kakak ina dulu-dulu takut bila masuk car wash ni..la ni dah makin biasa..dah makin ok..si zikry saja yang fobia lagi..

tengok betapa kontara muka kakak dan adik..
kakak bukan main sengih seronok tengok air..
si adik muka cuak je..siap menyorok belakang kakak
hahaha

alalalala kesian nye boy nih..

dok melekat dengan si kakak..takut punya pasal..


no caption..hehehe




ok..itu saja kali ni..
nanti sambung lagi..ade lagi la kisah anak-anak dengan ayahnye...
sebelum ayah ke Melaka..course lagi!!
ate...bile nak dok rumahnye ayah oiiii..





4 tukang conteng sambilan:

noradzlina.kamdani said...

xpe..melaka jek bkn jauh pun...

Ieda Al-Habsyi said...

uhuhu! seronok deme berlari2 dalam sekerat resipi :)

lily lotus said...

bebudak mmg, asal masuk memana tmpt mkn..maka jadilah kedai itu ayah mereka yg punya..hihi

Anonymous said...

bdk2 ni kdg2 ad yg sama..ank sy klu bwk gi kfc atau mcD hyperactive,lg2 mcD sb ade mainan..letih c abah mlayan

JOM SHOPPING!!