janji si kakak..


assalamualaikum..
tetap mau update blog walaupun blog ini sedang mengalami "kekalutan"
dan agak mengejutkan bila tiba-tiba boleh upload gambar guna akaun lama..
sebelum ni tak boleh sebab sudah exceed 1G yang diperuntukkan..
bagus betul..tak payah dah nak sign on id lain untuk upload gambar..


Hari ni hari pertama dalam sejarah p shopping dengan kakak dan adik..
tak pernah buat lagi ni..
selalu mesti ada orang lain temankan..takut tak terkontrol..
sebenarnya dah banyak hari kakak ajak p C-mart..
dan banyak kali umi ulang..boleh pergi kalau ayah atau makwah ada..
sekarang ayah takde..makwah pon takde..tak boleh p laaa..
\kakak pon ok..macam paham je..

tapi hari ni..hari cuti..boring-boring..kakak ina ajak p Cmart..
lagipon memang nak kena beli susu kakak dan adik..Umi pon nekad la..
sambil siap-siapkan diaorang,sempat pesan kat kakak..
"kakak promis dengan umi,..dengar cakap umi..tak mau banyak ragam"..
dan kakak kata "promis" (sambil sengih dengan gigi berbaris dia)..
kira dah nak termakbul la hajat dia nak p C-mart kan..
sampai saja cmart..terus p cari trolly..


terbalik eh kedudukan diaorang..bukan tempat kakak tu patut adik yg duduk ke?huhuhu..
biarkan..asal boleh dok diam..zikry pon sangatttttt baik..

niat di hati nak cari susu dumex _Dulac free Lactose..tapi tak ada..
kena cari di Farmasi la kot..untuk adik zikry..

alalala..adik dah macam terpenyek dok dalam tu.


yang bagusnya bawak kakak p shopping ni..dia sibuk nak bagitau apa yang dia nampak..
latihan mengenal objek jugak la ni kan..mana yang dia tau,..dia sebut..
yang dia tak tau..umi bagitau la..lepas tu sebok suruh umi beli ikan..huuu..takyah la kakak..
dah ada stok kat rumah dah...




ni bagi upah sebab baik-baik ikut umi shopping..


yang ni kakak bodek umi..
sebungkus besar punya.
(kalau ayah ada kena bebel la..hahaha..berlemuih lantai rumah)



on de way keluar dari Cmart, ade pengumuman anak hilang mak ayah..
orang di kaunter tu dok bebel-bebel la..shoping sampai lupa anak..malu jugak la kan kalau anak kita hilang kat supermarket..harap-harap tak jadi kat umi laaa...

dan akhirnya..selesai shopping "dengan selamatnya"
terima kasih kat kakak dan adik sebab baik-baik saja..
-kakak kan dah promis kat umi..kan? 
 (^__^)

2 tukang conteng sambilan:

jooleata said...

wahh.. da cantik blog kak ikin ni.. hihi..

bagus dorg ni.. :D

Noriz said...

good girl :)

JOM SHOPPING!!