bomba..

assalamualaikum..

punyela lama terperap entry ni dok dlm draft..
meh publish meh..biar lambat asal publish..

tarikh bile ni ek..
lupe dah..
masa ayah anchor lame2 kat bitulu..harus dah sebulan nih..

umi ada urusan dengan bomba..pasal lesen kedai..
kalau nak apply lesen dari majlis daerah,kita kena ada surat sokongan bomba..
nak dapatkan surat sokongan bomba, bangunan kita tu mesti mematuhi piawaian yang ditetapkan dek bomba..
yang umi upload ni adalah gambar dari kunjungan yang ke TIGA ke balai nih..
ada je yang tak setel..mujur dekat je tempatnye dan pegawai bomba BKH sangatla baik.
sentiasa melayan kunjungan kami dan bagi maklumat sampai paham..hehehe


Balai Bomba BKH..yang ni credit to Google..lupe nak snap..


sebab kan 2 kali yg awal umi rasa diorang sangat baik..
tetiba dapat idea untuk bawa anak-anak sekali..supaya diaorang dapat tengok 'lori' bomba
pertama kali diaorang tengok masa kes ular masuk rumah dulu..

ayah pon bagi green light untuk bawa anak-anak..
so, amik kesempatan la kan..harusla diaorang syok!

tapi masa p tu jentera bomba takde..
depa ada tugas luar..
tp officer kat bilik kawalan tu siap suruh kami tunggu..
katanya tak lama lg diaorang balik..
so, untuk menghilang kebosanan..bawa anak-anak ke taman permainan berhampiran kuarters bomba..
tengahari buta..matahari dok terpacak atas kepala..
tak heran pon diaorang..



budak ni takut nak turun..buat drama cam biasa supaya umi angkat dia..



kakak buat..dia pon buat..kakak memang lasak sikit..bab panjat memanjat ni dia memang suka..



random pics..


manual gym..syokla taman ni..kakak gigih nak try semua benda..




yeszzaaa..lori bomba dah balik..jom p tengok!!!



ni sebok panjat bot bomba..

kagum la diaorang kat jentera bomba ni.


peace mak wah!!!



syok la dapat naik lori bomba..excited..real!!!

buat jentera bomba macam ayah depa punya la..


masa ni ada bomba yg tengok-tengok kan..tp umi seganla nak snap gamba pakcik bomba tu..siap sembang-sembang..mekasih ye pakcik bomba..





ni nak balik dah ni..jom turun jom..


last sekali..pic dengan umi..kesian zakwan tak boleh ikut..nantila zakwan besar sikit umi bawak ye..


selamat berpuasa & berbuka..




4 tukang conteng sambilan:

RULZA said...

kakak memang comel...pakai tudung lagi comel dan cantik..:)

adik mukanya macam kakak..:)

selamat berpuasa juga..:)

Marsha~ said...

alololooo.. sweetnya kakak pakai tudung... ropol2 lagi.... syiok lah diorg dpt naik lori bomba tu ek... eh betul ke panggil lori bomba? ke kereta bomba?? hehehe

Ummi said...

rulza..
dah besar nanti kakak boleh baca mesti kembang berbungaaa..hahaha

______________________
marsha..
aritu panggil lori bomba gak..pehtu officer situ betulkan..dia kata JENTERA BOMBA..huhuhu..bikin malu jek umi nih

noradzlina.kamdani said...

wah..naik kereta bomba...
cute la kak ina pkai tudung...
excited sungguh muka bdk2 tu...

JOM SHOPPING!!