kenapa saya suka MEALSHAKES!!?

assalamualaikum..


umi sangat excited dengan mealshakes!!
haruslaaa..
tak sampai seminggu pon guna..dah nampak keberkesanan pada anak-anak..
terutama pada si angah..yg memang sangatlaaa memilih kalau bab-bab makan ni..

dia suka makan roti..tak pon spagheti..ala-ala mat saleh la konon..
kalau suruh makan nasi..dia akan makan nasi saja!! taknak lauk..sayur..kicap pon takmo..


tapi..
jeng..jeng..jenggg..

sejak umi campurkan mealshakes dalam susu dia..
nampak ketara perubahan selera makan dia..
takde masalah nak makan..

seronok sangat weekend hari tu..bangun tidur dia kata nak makan nasi..wiii!!




ke-eksaite-an itu harusla dikongsi dengan si ayah..





malam tadi pon puas hati sebab apa yang dimasak memang licin..
tak ke heppi bile penat balik keja, pulun masak..pastu anak-anak makan dengan seleranya air tangan umi depa?

ini sedikit info tambahan mengenai mealshakes:


Fakta menarik tentang Mealshakes:

Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.
Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.



so, sapa-sapa yang berminat nak dapatkan mealshakes ni..
siap dengan konsultasi & resepi..

meh roger-roger umi eh..

biasalaa..umi memang akan test sendiri dulu..
dah puas hati bolehla dikongsi dengan kawan-kawan..

nantikan review untuk vitamin lain jugak eh..











2 tukang conteng sambilan:

lily lotus said...

alhamdulillah :) suka anak2 selera makan ni.

Junaida watie said...

sama seperti saya, anak ada masalah sembelit, kurang makan, kerap selsema..yang pasti sekarang dah tiada masalah tu. semuanya disebabkn mealshakes yg hebat!;))
junaidawati-jusoh.blogspot.com

JOM SHOPPING!!