pondok kaseh sayang..


assalamualaikum..

akhirnya..
setelah berdelay-delay..
pondok kasih sayang kami sudah mau siap dalamannya..
luaran memang dah siap sebab kami beli rumah orang nih..
jenuh tunggu tau..dari en husben ade..sampaila dah nak 2 bulan dia on..

itupun jenuh gasak-gasak kat orang yg berkenaan..
memula delay, ok..dimaafkan..
tapi ni dah sampai masuk ogos..aduyaiii..tak boleh lengah dah la..
sampai en zahir kate nak KENSEL laaa..baru ade effort nak setelkan rumah kami..

nanti dah siap semua umi akan review kerja pihak yang berkenaan..
bagus ke tidak..

sekarang tengok sikit-sikit kerja yang dibuat..


unloading barang-barang..ni bukan perabot tau..tapi kitchen kabinet, lemari, rak..etc..
ni separuh dari pekerjanya..

ramai jugak perkerja si kontraktor bawak..7-8 orang jugak..nak pasang serentak katenye..


umi dah nak balik Perak Jumaat ni..so, kena push sikitla diaorang ni..biar sempat siap sebelum umi balik..nak tengok hasil kerjanya sebelum balik beraya.barula boleh beraya dengan tenang kan..ecececehhh.




haaa..penuh..


meh view sikit rupa dalam rumah ni..


ini adalah bahagian dapur..tak besar mane pon la.ala-ala comey gitu..

ni tangga la kan..tuan rumah sebelum ni dah siap buat wrought iron..ayah ade idea bagus punye nak buat kat sini..cilok dari impiana kot..ke anjung seri tah..lupa dah..banyak sangat dia "gugel" dalam mag.


umi tunjuk 2 bahagian ni dulu..
sebab 2 tempat ini adalah yang paling umi nak tengok sangat-sangat perubahannya..

dapur adalah tempat paling banyak "berkonflik" dengan ayah..hahahaha
sat kaler ni..sat kaler tu..
ade ke ayah nak buh kaler hijau epal tuhh..ohh tidakkk..
umi lg suke merah dari kaler hijau..
pehtu sat-sat nak kaler putih pulak..ayah kate cepat kotor ..nanti penat nk cuci..pulakk..

sudahnya, kami amik kaler....




erkkkk..



tunggu no..
nanti umi tunjuk rupe tempat feveret husben kesayangan tu..hiiii..
harap-harap lepas ni makin rajin la dia masak kat dapur..boleh gitu b????






8 tukang conteng sambilan:

jooleata said...

best! boleh dtg raya la nnti?

kt mana kak ikin? hehe

noradzlina.kamdani said...

betul2..kn dapur tu tmpt zahir melahirkan rs cinta pd si isteri dan ank2..air tgn ayah gitu..

Ummi said...

jazz...eh..long time no c eh?
boleh je dtg beraye..tapi kami tak pindah lagi laa..hihihi..tunggu bos besar off baru pindah..

______________________

kak lin..alalal..comeynye komen kak lin..terharu saye :)

OneSimpleMother said...

oh.. sungguh menjeleskan dapur dia dah nak ready. dapur ai lmbt lagi. ehem.. macam warna merah jer kabinet dapur tu.. hehehe..

Ainul Hayat said...

Kak umah katne nih? Bestnya dah ada umah sendiri. Kak kabinet kaler grey la kak...baru elegant (pinjam ayat suami....suka sgt kaler grey)

Marsha~ said...

boleh lah serbu time raya nanti... hehehe

Ummi said...

dapur kak mas besor..sebab tu lambat siap..heheh

-----------------------
erni..kat changlunla..nti akak roger2..ade balik kedah ke..

Ummi said...

marsha..
sis..kalau serbu raye ni takde org nk bg makan kuih raye..kami tak pindah lg..hihihi

JOM SHOPPING!!