Basic H dan Puting susu bayi

assalamualaikum..


ayooo..
aaaaa..syikin..padan muka..
kerana Basic H dan eksperimen ku itu..
bertubi2 wasap, pm, tag di fb, dan yg seantero dengannya mula menyerang..
takpe..its ok..
bagi orang yg tak biasa dengan shaklee..bukankah sememangnya wajar dia amik tahu?
kalau tak tahu, tak yakin, tak percaya, camana nak guna kan?

kepada yg tak paham..'apelaaaa si syikin ni cakap ni..cerita pasal ape?'
isskk..gini..isu ni bermula kerana sekeping gambar..yg mula nak jd viral


dan saya pulak kebetulan baru je update pasl basic H ni dalam entry lepas

Nak tau apekebenda Basic H ni? klik sini

Tidak bertosik, Membersih secara Semulajadi
Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang  terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.


Dan antara 997 tu..yg telah sy buat dalam entry lepas..iaitu cuci puting..
ada yg tak faham..tak tau ape2pon..katanya Basic H tu untuk cuci lantai..takkan nak basuh pinggan mangkuk kot? lalu disamakannya dengan sabun axion utk basuh pinggan..dengan ajax pencuci lantai..sanggup ke nk guna ajax utk basuh pinggan??uhuksss..mudahnya membuat kesimpulan..
silala rujuk dulu Basic H tu diperbuat dari apa ye..

HealthyChildHealthyWorld.org has reviewed Shaklee Get Clean prodcts and endorses their safety


Ok meh saya explain. 
Basic H ade 1001 kegunaan dan di belakang of the bottle tulis hanya 3 kegunaan sahaja ie cuci lantai, tingkap dan dishwasher. Lagi 997 kegunaan adalah hasil experiment lebih 700, 000 ahli di seluruh dunia
sebab product Shaklee organik, mesra alam dan 100% saya yakin sebab ia SELAMAT! most of get clean product seperti Basic H, ini dia kandungannya : ––> naturally derived cleaning agents (corn- and coconut-based surfactant-Minyak jagung dan minyak kelapa), ––> natural thickener, ––> biodegradable preservative, and ––> water. Jika tengok Safety Datasheet, pH Basic H ni 6.5 - 7.5 NEUTRAL okeh

Kenapa PILIH BASIC H: 

●Mahu cuba atau tidak terpulang, bagi saya ia adalah pencuci botol bayi paling selamat sebab saya tak perlu nak fikir selamat ke tak pakai pencuci botol untuk bayi di pasaran. Sangat jimat hanya 2-3 titik setiap pengunaan.
●ia nya Selamat- tidak mengandungi bahan kimia, pelarut, chlorine, ammonia dan bahan bahan terhakis
●Tidak mengandungi phosphates, nitrates dan borates.
●Tidak ade tested on animals
●Sangat ekonomi. Satu botol boleh digunakan sehingga setahun dan harganya tak sampai RM50?? Sangatlah berbaloi.
●Ia adalah hasil kajian Dr.Forest Shaklee yang menghasilkan first ever Basic-H multipurpose cleaner dimana seluruh dunia begitu ASING DENGAN MAKNA GO GREEN.
Nak selamatkan rumah dan anak anak anda dari bahan berkimia dan toxin? Takut anak anda terdedah dengan bahaya toxin? Apa kata semak bahan dalam rumah anda tengok kandungan bahan kimia di dalam nya. Dan hitung sendiri berapa banyak kita sudah terdedah pada bahan toxin sepanjang hidup kita.

Anda tentukan, kalo ia merbahaya sudah tentu hasil jualan Shaklee sahaja tidak mencecah RM50Juta Sebulan.

Dan sudah tentu Oprah tak sudi mencuba sendiri dan jatuh Cinta dengan produk ini.


Jangan risau Mommies.. Basic H ni

Selamat
  • Tidak bertoksik
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
Berkesan
  • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
Mesra Alam
  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh kitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

psss...
sebenarnya ada 1 lg eksperimen sy dah buat..jelum anak dengan Basic H!!
buat basuh puting pon orang dah bising2..kang tunjuk gambar jelum anak guna air campur Basic H agak2 diaorang marah tak?
yang pasti suhu panas badan baby zidan turun ok..demam tak sampai 24 jam.
bukan saya je buat ni..dah ramai yg cuba..boleh tengok di youtube..tengok minit 3:01



Saya tak pandai nak mengarang ayat..nk membidas kata2 keyboard warrior yang bukan main syok menghentam produk yg dia sendiri taktau kandungannya..tapi yg saya perasan kat fb tu..bila ada si A menyokong statement si B, C pon tokok tambah sikit2..maka makin seronok la mereka berkata2.Bukan isu Basic H aje..ape2 isu ajela kan..sebab tu berhati2 la apabila jejari mula mengetuk keyboard.

Organic Super Cleaning Concentrate. We  challenge you to use it up any time soon. 


Kalau takut sangat dengan Basic H yg memang organik ni,jangan guna..kan senang..

Shaklee:Halal, Selamat, Semulajadi.








0 tukang conteng sambilan:

JOM SHOPPING!!