kakak besde

5
COMMENTS
assalamualaikum..
entry ni khas untuk kakak..
sempena genapnya usia kakak 2 tahun hari ini..
Ayah & Ummi
ucapkan Selamat Hari Lahir untuk kakak..
semoga kakak jadi anak yang baik..cerdik..solehah
dan menjadi contoh untuk adik (serta bakal adik-adik)..
disebabkan dulu-dulu umi takde blog..
umi tunjukkan kat sini tumbesaran kakak dari kakak lahir..'
sehinggalah bulan ini..
bulan genapnya kakak umur 2 tahun..
gambar-gambar kakak yang beribu-ribu lemon tu nanti kakak tengok sendiri dalam album ye..
nak tempek semua kat sini tak berdaya la umi..

24 Julai 2007
12.01 noon..
lahirlah Adlina Amani bt Md. Zahir..
di Hospital Tuanku Ampuan Najihah,
Kuala Pilah, Negeri Sembilan
Chenta hati pertama ayah dan umi..
lahir dengan berat 2.79kg..
dilahirkan secara normal..
dengan 3 kali teran sahaja..


kecik-kecik dah pandai buat macam-macam rupa..

mmmuaahhhhh!!
untuk ayah dan ummi..

usia kakak dua bulan..
kita dapat beraya bertiga..
pertama kali beraya sebagai ayah dan ummi..


ketika kakak 3 bulan ++
kakak sangat gigih usaha nak meniarap..
masa ni ayah dah naik kapal..
anak umi kuat..

kakak 5 bulan..


6 bulan ++ kakak dah naik walker..
kakak rajin baca buku jugak..
harap2 dah besar lagi pandai dan rajin ye..


si comel umi ayah ketika 7 bulan..
kakak pakai topi Pak Ngah ni..

Kakak 8 bulan..


9 bulan..


10 bulan

Kakak 11 bulan


Kakak setahun


13 bulan


14 bulan..
mula konfiden berjalan kaki p sekolah..


15 bulan..


16 bulan..
kakak dah ade adik mase ni..
mase ni jugakla kakak kena demam campak..
kesian kakak..


17 bulan..
ade bisul besar kat dahi kakak..
kesan demam campak..


18 bulan.


19 bulan..




20 bulan..



21 bulan..

22 bulan..



23 bulan..



24 BULAN??

ok..
di lain entry ye..
sempena besdey kakak nanti..


SELAMAT HARI LAHIR KAKAK!!!



Padang yang BESAR..

1
COMMENT
assalamualaikum..
hari ni kami sekeluarga ke Padang Besar, Perlis..
join sekali adalah MIL..
on the way nak ke Padang Besar akan melalui ladang tebu yang luas..
boleh nampak kilang gula juga..



nunnn..jauh disana..nampak tak kilang gula??


Selamat Datang..Perlis..Malaysia..


Kakak tidur dalam perjalanan..

adik pon same...tingginye seluar adik ek..hii


Tiba di Padang Besar hampir pukul 10 am..
lebih kurang 45 minit dari Changlun..
tak la ramai sangat..
tak taula sebab kami sampai awal atau sebab hari Jumaat..



Breakfast dulu memandangkan banyak kedai belum bukak lagi..


Mula-mula konon nak ronda habis semua kedai dulu lepas tu baru konfemkan nak beli ape..
sekali adik zikry meragam pulak..
panas la katekan..
mane die tahan..
so, terpaksala umi berPadang Besar dalam kereta saje..



dapat duduk dalam kereta syok sungguh die..


ade aircond baru best umi..


Mana ayah..tok..kakak ni..dah pukul berapa dah ni..


umi..dok dalam kereta lagi syok dari bershopping panas-panas tu tau..



best jugak kalau dapat bawak nihhh..



boring dah la umiiii..


mane dieorang ni..shopping tak ingat adik ke...


**************************************

adik baik2 saje dalam kereta..
umi berserah je la ayah beli ape..
lain tahun la p Padang Besar lagi..
memang susah sikit kalau bawak anak-anak kecik..



kakak dan tok..
 balik tu kakak dah tukar baju lain..mujur bawak spare..
kakak tumpahkan air buih belon kat baju..huuu


bubye tebuu..


ni UPP..kami tak seludup pape tau..


ini driver yang serius..sangat fokus..
hehehehe..



ESOK?
InsyaAllah ke Perak pulak..
excited!!



bujang sekejap..

2
COMMENTS
assalamualaikum..
hari ni bermulalah cuti 1minggu++ saye..
so, hari pertama cuti, digunakan untuk berjalan-jalan -ada tujuan- dengan encik zahir..
adik dan kakak p sekolah ye..
kasi can ayah ngan umi kuar berdua..



Destinasi pertama adalah Putera Medical Centre..alor staq
buat check up sikit..


alhamdulillah semua ok..
terus gerak ke Tesco..



suami mithali itu sedang beli ikan..
maklumla..cuti kali ni dia banyak bertugas di dapur..
lepas abes beli brg dapur dan barang anak-anak,cari tempat makan pulak..
dah tengahari..lapar menggigil..
tengok apepon semua nampak sedappp..



kami ke noodle station..
tak pernah try..
so,saje la cuba-cuba..



oder western food...
rasenye biase2 aje..
tapi licin sebab laparrrr..



mujurla mocha ni sedapppp..
rase tak cukup segelas..
siap bodek cappuchino en zahir..huhuhu

lepas makan gerak p pacific pulak..
takde pic..
nape?
tah..
hiiiii


lokasi terakhir adalah tempat kegemaran encik zahir..

tengah survey2 yang baru ke encik zahir..hii
yang ade kat umah tu pon baru berape kali naik..
maklumla dok di laut lagi lama dari di darat..



testing..testing..




sangat cumel kan yang ni..
kalau zikry naik mesti nsem..
wiiii..




esok ayah plan nak p padang besar pulak..
adik dan kakak pon ikut!!
kite pulun shopping ye!!

JOM SHOPPING!!