Tahniah **Amir**&**Anum**

3
COMMENTS
29 Nov 2009..


Majlis Perkahwinan anak sepupu huby..amir ngn pilihan hatinye anum a.k.a hafsah


Huby jadik pengapit terjun..
pagi2 dah kuar tolong orang nak kenduri..tghari balik tibe2 jek carik songkok,baju melayu die..


rupenye kene jadi pengapit..
fairla kan..kite kawen dulu amir jadik pengapit..


"moga berkekalan dunia akhirat untuk amir n anum.."
"moga cepat2 dapat beby jugak macam KAMI"hiii


cite ringkas tanpa gambar..

0
COMMENTS
Rase pelik jek kalu x update blog nihh..hiii
ape punye tebiat laaa..


salam aidiladha..


heh..
mase hari raye korban aritu,dapat gak beraye ngan my beloved huby & doter..
x balik perak..raye di changlun jek..
barula fair kan,raye pose dulu sakan beraye kat perak..
siang p beraye umah sedare mare huby yang dekat2 ni..


pehtu malamnye kami beraye ke rumah en kapal juge..DI kANGAR..
en jimmy..hooo..name..tp memang betul name die jimmy..
pure melayu tuh..hek..
rumah die sangatla chantekk..
interior design die..mak aihhh..
bleh masuk anjung seri gitu..homeconcept ke..impiana pon boleylaaa..
kiteorang siap plan nak copy n paste design umah die jek nanti..


nak snap gamba die n family serta umah die yg gorgeous tu segan la pulak kan..
dahla 1st time p..so,takdela gamba..


hahahaha..


sambil huby dok nyembang ngan rakan sekerjenye tu..umi ngan wife en jimmy nonton nur kasih!!
final episode p tengok kt umah orang..
kakak tu sangatla ramah tamah,mesra alam..fulltime houswif..n paling dasat xtau name die sampai skg..huu..huduh tol..bleh plak lupe tanye name..


tp dlm kul 9.30 terpaksa ngundur diri mau pulang..sebabnye..kakak dah merengek..maklumlaa..amik mase tido die p berjalan kan..


adehhh..so,terpaksala umi nuntun finale nurkasih online jek..




car seat baru kakak..

2
COMMENTS
selain beli barang2 untuk menyambut adik..barang untuk kakak pon kene beli..
salah satunya adalah carseat yang baru..
2 alasan utama kenapa WAJIB beli carseat yang baru adalah:
1. kakak dah semakin besar,car seat yang lame cam dah x selesa ngan die..eh..die yang x selesa ngan seat tuh..
2. kene beli 1 lagi sebab anak umi 2-2 kan kecik lagi..cmane umi nak drive bile ayah keje nanti kan..
adik akan mewarisi car seat yg lame tu laa..sangat elok lagi..jual balik pon laku..heee


carseat lame kaler oren yang bakal diwarisi oleh adik..


carseat baru tu ayah yang beli..ayah yang pilih..

kakak cam seronok jek dok dalam tu..sangat selesa ek..nak pasang pon senang..kakak suke sebab seat ni tinggi sket..


kakak dah bleh sebut bas & lori..
so, pantang nampak 2 mende tu la kan..xcited sangat nak tunjuk n sebut..





ok kakak..enjoy your new car seat!!

Tinggal kenangan..

7
COMMENTS

aiseh..

lupe nak masukkan entry pasal gamba ni aritu..

sume orang tau ni gamba coklat..
ni buah tangan huby beli tiap kali die sign off..
musssstiii beli coklat..
lepas kawen,ni adelah kepulangan kali ke tiga huby pas bertugas dilautan nun..
kali pertama balik..bawak coklat..n kotaknye masih ade lg dlm simpanan..
kali kedua balik..kami balik sesame..sebab sy naik sat Puteri Intan tu..balik sekali..beli coklat jugak..
kali ni..kali ketiga..huby beli coklat ni pulak..sangat sedap..banyak jenis..
n rasenye 98% dari isi coklat tu masuk perut saye ^_^
huby makan sebijik due je kot..
kakak plak memang x suke makan coklat..die lg suke mkn sayur..
tajuk entry kali ni adalah TINGGAL KENANGAN sebab sume jenis coklat tu dah kene makannnnn..
adoiiii..sedapnye.....
coklat pon elok pe tuk dimakan..klik sini

Mahsuri..

5
COMMENTS



Sabtu lepas KAMI p Jitra..or..lebih spesifik lagi ke Pusat Perubatan Mahsuri..
Tujuannya adalah tak lain x bukan cek perut n booking untuk bersalin nanti..
scan adik akak..dah 2.4 kg dlm perut umi..
kakak dulu kuar 2.79..adik mesti lebih kurang gitu gak kot..



sambil tunggu turn,ayah la yang melayan kakak..
anak ayah la katekan..huhhhh..



tarikh dijangka adik nak kuar adalah pd 27 Dis 09..
dlm sebulan dari sekarang..
harap sume2 nye ok..



bile huby dah balik ni..kurang sket beban..
bukan sket la..banyakkkkkk..
hampir sume huby yg buatkan..legaaa


basuh baju..

sidai kain..

kemas umah..

anta n amik kakak p skul..

p market..

masak juge...

anta n amik umi keje..



{sangat sayang en zahir saye!!!!!}




Klinik..klinik..haa..kelas!!

2
COMMENTS
Arini p klinik lagi..
pagi lagi pas punch, terus cari KJ..aiseh..KJ x sampai lagi..
so p jumpe kak cik dulu hantar kunci umah kuarters lame..
pas tu balik ke opis..mujur KJ dah ade..mintak izin p klinik..hiii..
KJ cam biase..ok jek!!

p klinik kali ni naseb baik sket..dapat giliran no 2..
oppss lupe!!
kali ni sy x p sorang..maklumla..dah ade encek zahir kan..
tgh tunggu turn tu.. dapat 1 kol dr no yang xde dlm phonebook..

017-xx : hello..puan kat mane ni?
saye : sape ni ek?
017-xx : sy dr kelas A2T4A..puan masuk kelas tak arini?
saye : kelas yang pukul berape ek?
017-xx : sekarang la puan..pukul 8..
saye : haaa!!!?? betul ke kelas kul 8??
017-xx : betula la puan..arini ari selasa..kelas pukul 8..
saye :alamak..sorila..sy kat klinik ni..sy silap tengok jadual ni
017-xx : so,cmane puan?
saye : terpaksa kensel la..nk combine dengan lect kelas lain pon dah x sempat..sori banyak2 ye..nti sy pk bile bleh kite ganti kelas..
017-xx : owh..ok..k..puan..tq..bubye..

so..TERkensella kelas pukul 8 arini..cmane sy bleh lupe ek??adeh..kan dah kene cari waktu kelas ganti..pn syikin..pn syikin..
isssshhhhhhhhhhhhhhhhhhh..

Bile????

1
COMMENT
" Bile sy nak update blog?????????
hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
nanti ye...........
see yaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Peel baru kakak..

6
COMMENTS
Dah lame plak rasenye x post entry pasai kakak..asyik cite ayah die je kan..hiii.. ni gamba kakak yg latest..pg td mase nk p skul..disebabkan skul dah dekat,10 tapak je dr pintu rumah..so,pg2 kakak nk berjalan2 dulu..biasenye die akan cari kucin..tp kakak ni berani tengok n buat bunyi meow..meow dr jauh je..dekat2 die x berani..geli.. hahaha
Pastu..sejak balik dr cuti,kakak dah ade peel baru..umi kene antar sampai masuk dlm..takle depan pintu jek..hadeh..pehtu kakak xmo p terus bilik die..die nak masuk bilik beby (bawah setahun)..macam pagi td,kakak paling awal sampai,xde beby lagi,so..terpaksa la umi tunggu die..kalu umi terus p keje..meragam la die..

ni gamba semalam..die suke tul main ngn beby..cuit2 beby..huh..cikgu kakak kate..ni ubah tebiat nak dapat adik la ni..hmmm..nampak gaye cenggitu la kan..sabar kakak..sabar..dah x lame dah..nanti kakak main la ngan adik puas2 ek..p skul ngan adik same2..


Happy..smile..

4
COMMENTS
Akhirnye semalam setelah menghantar lebih dr 10 msg kat huby..dapat jugak report deliverd..
Tuan Puteri Delima sampai malam..hmm..jarang2 macam tu..susah hati je apesal report tak sampai2 lg ni..kul 10pm lbey,huby kol..lega..sampai jugak ke Bintulu..
dah nak balik pon sempat lagi nak bergayut2..n macam biase..huby mengadu la handover note die x siap lg..hessshh..dr dulu memang macam tu kan..bile dah nak balik jek mesti kene stay up nak siapkan hand over note..


Agak2nye bile buah hati dah balik sy ade mase x nak melayan en blog saye ni???
hiii..tah..wait n c..

Dua panggilan terakhir..

7
COMMENTS
Hari ni saye terima 1 panggilan terakhir + 1 panggilan terakhir yang saye buat..(paham ke??)
Maknenye..1 panggilan tu call in..
1 panggilan lg..call out..
Dan insyaAllah kedua2nya adalah yang terakhir untuk tahun ni..
Panggilan pertama:
Call out..
sy kol en Abu lagi..(mesti an abu ni ingat wife c zahir ni xde keje nk buat..asyik kaco die jek..hiiii)
nk bg puas hati n konfemkan huby dapat balik ke x..esok kapal die dah nak sampai Bintulu..
& jawapan yang diberi sangat menggembirakan hati!!
ye..namenye dah ade..pengganti pon dah ade..hip..hip..hooreyyy!!
sy siap sebok2 tanye sape pengganti huby saye?
#####################################################
en abu: adela..engnr kite jugaklaa..
saye : oo..sape? (uhh..penyibuk sungguh)
en abu : die india..
saye : **dah..dah..jgn kaco die dah** ok..k..mekasih en abuuuu..
Promis ni panggilan terakhir untuk en abu tahun ni..tahun depan plak la sy kaco en abu bile huby sy nak turun kapal lg ye...
##################################################################
Panggilan kedua
Call in..
Dari si die..
x lain x bukan en hasben sy la..
kol gune satelite phone di tengah lautan..
panggilan terakhir dr tgh laut..
esok dah nak sampai port..boleh gayut macam biase
lamenye nak tunggu esok..
ingat lusa dah bleh sampai rumah..
rupenye Jumaat malam baru sampai..
Bintulu-Alor Staq..
hmm..xpela..yang penting selamat sampai..
n sempatla umi nuntun nur kasih dulu..hiiii

Ketagihan..

4
COMMENTS



Amboi tajuk..


ishhhh




saye tak tau nape..


dalam minggu ni..hari2 mesti nak makan n minum 2 mende ni..



malam2 je mesti minum oren tropicana ni..konon nak minum sikit..tp lepas segelas..nak segelas lagi..esshhhh


Yang ni plak..x makan malam2..makan siang2..pas lunch je cari kit kat..heran tul..kalu x makan rase cam xpuas jek..

ape kene sy ni?

nak kate mengidam??hiii..dah nak bersalin pon..

patutnye minggu2 nak due ni naik 500gm..tapi sy naik sampai 700gm..

padan muke!!

p/s: congratez utk maelque atas kelahiran beby boy tu..sepasang jugak dah kan..hiii..alhamdulillah!!

kisah di pagi hari..

3
COMMENTS
Pagi ni kakak bangun awai..aduihh..ingat kot pas bg susu die nak tido balik..sori ye umi..dah kul6..takdenye die nak tido balik..bawak basuh muke..bg roti n air suam..on kan tv..kakak tengok la tv dulu sementara umi nak mandi n solat yer..mase mandi pon dok risau je..takde plak bunyi kakak ni..die kalu senyap semacam sila la cek..takut ade "keje" lain dibuatnye..pas mandi tengok2 masih baek dok depan tv..siap sengih2..mood baik la tu..kire hari ni xcelen laaa..umi dapat sidai baju,buang sampah,breakfast dengan tenang..heheh

Hantar kakak p nursery..dah masuk minggu kedua ni sampai kat pintu nursery je die meragam..terpaksa la umi antar sampai masuk dalam..n kene bawak die p bilik baby..SEBAB? die nak berkawan ngan beby2..jenuh..nasib baik umi antar awai pagi tadi,so,blehla temankan die..tengok die acah2..cuit2 beby tu..bile tanye "kakak nak beby x?"..angguk saje..sabar ek..dah x lame lagi..nti kakak pon dapat beby..Tengah die ralit main ngn beby..umi pon kuar terus..xle nak cium2 die..nti kang alamat x p keje laa..

Then pas punchcard,terus jupe bos..gtau nak kuar p klinik..weekly checkup..harusla p awai kalu nak balik awai..dapat giliran no 5 tadi..

Berat : 70.7kg
Tekanan darah : 100/60

pehtu terus p jupe doc..ingat nak scan ke ape..rupe2nye doc kate next week scan yer..next week cukup 9bulan..n die nak cek air ketuban...
hmmm..mase tgh nunggu td ade sorang pakcik bawak beby..cucu die kot..mase umi sampai tu die dah ade..umi perasan die pon cam dah gelisah nunggu lame2..last2 die bangun..p kat 1 nurse ni..die tanye,bile turn die..mai awai pagi td lg..tp belum dipanggil..umi geram jek tengok nurse tuh..x mesra alam tul!!! ade ke patut die x pandang pon muke pakcik tu..just angguk2 sambil tulis sumting..pakcik tu pon duduk balik..
umi perati je lagi..dlm 15minit pehtu,pakcik ni bangun lagi n p pade nurse lain..mujur la nurse yang ni bg respon baik n sopan sket.."pakcik tunggu sat ye,sat lg sy panggil"..dlm 2-3 minit pastu pakcik n beby tu pon dapat masuk..xsampai seploh minit siap dah..n pakcik tu pon balik...haiii..macam2..
k..k..dah..dah..Pn Norasyikin..sila buat keje!!!

Proses berpindah randah..

3
COMMENTS
Hari Jumaat aritu..13 Nov 2009..umi n kakak berpindah dok kuartes kt bawah..lega sesangat dapat pindah dah..tak tunggu huby balik..biarla setel awal..nak naik tangga pon dah x berape larat ni..nti huby balik banyak mende lain boleh buat..pasal pindah tak payah nak pk2 dah..
Proses perpindahan dibantu oleh 11 orng student sy yang free ari jumaat tuh..Mil n Bil beserta askar2nye pon dtang memeriahkan majlis..hehehe
mari layan cite pindah secara bergambar..heh


ni gamba seblom pindah..berkemas2 bungkus barang sampai kul 1am..sy buat sket2 jek..mujur en adik sy dtg tolong..kalu x,mau setahun baru abis siap bungkus..hiii..kakak pon cam biase..bz tolong cek barang ape umi die x bungkus lagi..

ni pandangan dr level 3..arah anak panah menunjukkan blog baru kediaman saye..aras bawah..(padehal tu memang tanda anak panah atas jalan tu ye..hiii)..itu pasukan pemindah sy yang pertama sedang berpeluh2 tolong pindahkan barang.





Muke sonok je dapat tolong sy pindah..tapi saye x janji pon nak bagi "carrymark" lebih kan..tenkiu untuk student2 sy yang sudi menolong..jasa kalian sangat dikenang!!!










Break sat minum pagi makan nasi goreng Pn Syikin masak..(TIPUUUU..sy oder je k..hahahaha)



Kakak cam biase la..sebok jugak..die bangun kul 6am..kul 2.30pm baru tido balik..sonok dapat pindah ke kakak..mujur tok pon datang bleh tolong tengok2 kan kakak..pehtu xcited main ngan sepupu2..manela die nak tido..

sampai ari ni..ade lagi barang yg sy xkemas abes..penat laaa..sape nak tolong kemas umah sy (kuarters baru)angkat tangan!!heee (tinggalkan sket keje untuk en zahir sebenarnye..bagi die rase angin pindah sket..hehehe)

p/s : en huby sayang..bz nak pindah sampai dh lupe meninjau progress pondok kaseh sayang kite tu..nti kite p tengok sesame ek..wiiiii






Sampai hati die..

4
COMMENTS
Hari Jumaat lepas..umi kol lg MISC..
Pn Hayati yg suh follow up ari jumaat kan..bukan saye saje2 nk tepon lagi.
biase la..kalu pagi2 kol pn Yati ni mesti x angkat..so, sy kol en ABU

Saye : En Abu..list nama yg turun dr Puteri Delima 1 dah ade ke..
EnAbu : emm..ade dah..
Saye : Zahir 3rd eng boleh turun x?
En Abu : name die ade dalam list..TAPI..penggantinye belum ade..
Saye: Kalu takde pengganti..agak2 die boleh turun x...
En Abu : biasenye..tak boleh la..
Saye : ****huuu***.


##############################################################

Tak puas hati ni..nak jugak kol Pn Yati..so,petangnye tekan no die pulak..
Alhamdulillah..ade..

Saye : Pn Yati..dah kuar ke list nama yang boleh turun Delima 1..sy wife zahir yg kol aritu..
Pn Yati: oo..sat ye..sy cek..

****waitin***

Pn. Yati : Haah..dah ade..n name Zahir ade kat sini..tp penggantinye belum ade (skrip same macam en Abu)
Saye : Kalu takde pengganti, die boleh turun x? (soalan repeat yang penuh pengharapan)
Pn Yati: TAK BOLEH (dengan penuh keyakinan dan mantapnye jawapan die)

***senyap sat***huuu**sedey gile!!!***

Saye: tak bleh ke...
Pn Yati: heee.. InsyaAllah..boleh..bolehhhh..hihihihi

waaaaaaaaaaaaaaa!!! sampai hati Puan Yati memperkotak katik kan hati dan perasan saye yang penuh mengharap ni..
dapat bayangkan muke die yang tersengih2 bile die cakap TAK BOLEH tu..
nak kene babap die ni..

hahahaha..tak kisahlaaa
asalkan en hasben sy boleh balik minggu depan!!!!
yioppppiiiieeeeeeeeeeeee

10 tahun yang lalu...

3
COMMENTS
Berdiri di belakang dari kiri : kak pah, asse, nafiza, warhead, haze, ida ecah, izan, ely, zue, zaireen,
Duduk dari kiri : Suhaida, sumarlina, hud, leen, julia, che yah, liza, zaheeda, ayu, syareha
Excellent nye saye...ingat lagi sume name walaupon ade yang dah lost kontek..



Ni adalah gamba saye dan kawan2 yang diambil "tanpa izin" dari facebook
som n sue..rajin betul korang scan gamba yer..rasenye separuh dr yang ade dlm gamba tu dah kawen..terutama yang perempuan..

Gamba ni tahun 1999..be4 SPM..kelas 5 awam 1, SMT Persiaran Brash, Ipoh..manela korang yang lain ek..


Helllllooooooooooooooo MISC

5
COMMENTS
Semalam umi try kol Pn Yati..dr pagi tu mau dekat 20x kot dial no opis die..
x dijawab2..huuuuu..
pehtu try no en abu..pon same..
erm..xpe..bz kot..try petang plak..pas lunch hour..
akhirnye dapat jugak bercakap ngn en abu..
pn yati cuti rupenye..
en abu gtau..list name utk kapal Puteri Delima 1 dieorang belum buat lagi..
adehhh..
***************************************************
so,bleh x nanti sy kol terus Pn Yati je?
En Abu kate : bolehhhhhh
*******************************************************
So arini pagi2 dah tekan no opis Pn Yati..
Mujur dapat..punyela xcited gile..
sampai slah sebut name kapal..ade ke p kate huby naik Puteri Mutiara 1..
hiii..
***************************************
patutla makcik tu cari name md zahir b samah x jumpe..mujur la ingatan kembali normal..
***********************************************
"eh sori Pn Yati..Puteri Delima 1.."
mujur Pn Yati gelak2 jek..memahami la tu..
ni wife en zahir dah serabut la ni..nak sangat huby die balik..
hmmm..Pn Yati kate die x buat list lg..
"nti kol sy balik jumaat ni ye.."
"insyaAllah die bleh turun 18 ni..sy try la.."
ye!!!memang kene bg buah hati sy tu balikkkkk..!!!
wahai tuan puteri delima 1..
pulangkan en zahir saye yeee...

berkemas-kemas mau pindah..

1
COMMENT
mase cuti seminggu aritu..dapat kol dr opis..
kak yana technician gtau umah bawah dah bleh masuk..

yippieee!!!

lebih awal dr yang dijangkakan..
ingatkan pas pantang baru pindah..nampak gaye dah bleh pindah..
xpayah turun naik tangge dah!!!!
insyaAllah dalam minggu ni.rumah tu adik dah pon tolong cuci..

seblom ni ade problem paip bocor kat umah tu..
pagi td repot kat k.yana..
on the spot terus die amik tindakan..

so..nak bagi tabik spring kat kak yana!!! x lupe gak kat Puan PEK..hehehe..

xsabar2 rasenye nak berhijrah..n dah mule la bungkus barang SIKIT-SIKIT..
ni je barang yang mampu sy kemas arini..memang sikit..pehtu x larat dah..hahahah


seciput je dikemas..bile mau siap??thehehe

esok maybe nak ngemas kain baju pulak..

nampak gaye en zahir balik nti cuci kaki je la masuk umah baru.

heeee..

xlarat la nak tunggu sayang balik baru pindah..pindah siap2 je..

nti rileks2 jek..bleh gitu??

p/s: sape yg akan tolong sy angkut segala harta pusaka yg seciput tu ek????wait n c!!!

Sah akhirnya..

7
COMMENTS

Alhamdulillah hari ni sy dah dapat surat pengesahan yang ditunggu2..

Lambat dr orang lain yang buat induksi same2..

Takpelaaa..asal dah sah..

Huby kol td siap cakap tahniah.hihihi..

macam dapat surat naik pangkat pulak..wiiii
Paling best arini gayut lame sket..total call duration 9m24s (gune satelite phone tuu)..
banding ari biase dalam 3 minit jek..huby kate takpe..dah nak balik dah..nak menghabiskan kredit yang ade..

11 ari lagiii!!!

esok sy ade misi penting..kol pn hayati!!huhuhu..


entry basi..

0
COMMENTS
Entri kali ni kire basi sebab lambat diuplod..aktiviti kakak mase cuti kt kampung..banyak lagi sebenanrnye tp umi die dah malas nak uplod..sket2 sudah la ye..asal ade buat kenangan..
***********************************************************************************
yeyey..nak balik kampung!!bawak jajan die jek kakak ni..hhiii
merahnye kakak..


*************************************************************************************

gamba ni capture kat hentian sebelah mane ek..lupe dah..kakak dah tukar baju pasai baju merah die tu dah comottt...



*************************************************************************************




aktiviti kat kampung yang paling kakak suke selain tengok ayam n kucin ialah naik moto..pantang dengar bunyi motor,cepat2 p bukak pintu..ni pak ngah die la yg mule2 ajar naik moto..pehtu uda die(dlm gamba) yg kene usung hari2 pasai pak ngah dah balik KL..

************************************************************************************

Yang ni plak mase p shoping kecil-kecilan kat ipoh..hehehe


cam biase..kakak memang mewarisi ciri2 ayah die..ade ke patut suke bola..eshh..


Encek blog ku...

5
COMMENTS
Huu..lamenye meninggalkan encek blog nihhh..
xupdate blog..tapi tetap jadik silentreader..
kemalasan untuk berblog melanda..
bercuti sepenoh hati selama seminggu
dengan ragam kakak..
adiknye dalam perut yang sangat hepi kicking..
n keXcitedan menanti kepulangan en zahir..
campur2 sume maka itulah sebab kenape saye melupakan encek blog buat sementara..
takpe..takpe..
im back!!!
c yaaa!!

JOM SHOPPING!!